Leader Fitness
0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Бягащата Пътека – вашият фитнес уред за отлично здраве!

бягаща пътека Amila Fitness

Имате излишни мазнини и искате да се отървете от тях веднъж завинаги? Използвайте бягаща пътека Amila Fitness. Идеалнa е за аеробни тренировки, HIIT, подобряване на издръжливостта, изгаряне на мазнини.

Защо да изберете бягаща пътека Amila Fitness ?

В сравнение с други обичайните кардио уреди (гребен тренажор, кростренажор и велоергометър), бягащата пътека може да ви помогне да изгорите повече калории. Освен това, когато бягате на бягаща пътека, динамичният баланс на тялото ви се подобрява, нещо, което не получавате от останалите фитнес уреди.

Бягащите пътеки AMILA абсорбират най-висок процент вибрации спрямо другите и са по-стабилни и издръжливи. Имат перфектните размери на бягащата повърхност (дължина-ширина), което ги прави предпочитани за повечето трениращи. Големите, лесни за използване конзоли за управление на бягащите пътеки AMILA осигуряват множество настройки за скорост и наклон на бягащата пътека, както и голям брой предварително зададени тренировъчни програми, които със сигурност ще покрият всяка ваша нужда.

Съвети за използване:

бягаща пътека Amila 2

Тъй като тренировката на пътека за бягане е по различна от упражненията с велоергометър и кростренажор, добра идея е да носите обувки, подходящи за бягане, които помагат за абсорбиране на ударите, за да избегнете възможни наранявания на глезена и коленете.

Бягащите пътеки AMILA наблягат много на интегрираните системи за абсорбиране на ударите, намиращи се в техния под, но не пренебрегвайте специалните маратонки, те ще ви помогнат.

Когато сте на бягаща пътека, независимо дали ходите или бягате, не играйте с мобилния си телефон, защото блокирате движението на торса си, така че не тренирате правилно корема и гърба си, докато е много вероятно ще раздразните долната част на гърба си.

Опитайте се да движите ръцете си последователно с краката си, така че да упражнявате и торса си.

Знаете ли, че бягащата пътека може да ви помогне и при силови упражнения?

бягаща пътека Amila 1
  1. Упражнения за трицепс

Стъпете върху неподвижните страни на пътеката и с дъската на гърба си се хванете за ръкохватките. Приложете сила и изправете ръцете си, повдигайки тялото нагоре, със свити колене зад вас. Свийте лактите си назад до 90 градуса, спускайки тялото си надолу, след това натиснете, за да се върнете нагоре.

По-лесна вариация: Започнете със спадове, като краката ви са на пода и ръцете ви се опират на бягащата пътека, зад задните части. Вдишайте при спускане и издишайте при избутване.

  1. Повдигане на колене за долна част на коремните мускули

Останете в същата позиция като предишната и, издишвайки, повдигнете коленете си към гърдите, упражнявайки долните коремни мускули.

Може да комбинирате и с аддуктори, като стискате топката за пилатес AMILA със или без тежест с колене.

  1. Упражнение с тежести

Добавете тежести за крайниците към ръцете или краката си и направете упражнението още по-трудно.

Можете също така да упражнявате ръцете и торса си, докато ходите, като държите гирички от 1 или 2 кг в ръцете си.