0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Защо въздушно колело Air Bike е най-добрият уред

въздушно колело 1

Въздушно колело AIR BIKE е чудесен уред, който може да използвате за кардио тренировка.

Когато решавате с какви кардио тренировки да започнете – било то бягане, плуване, гребане или колоездене, трябва да вземете под внимание нивото на интензивност. Колко дълга ще бъде тренировката ви, интервали на натоварване, темпо, кои мускули ще бъдат стимулирани и какъв тип натоварване търсите.

Разглеждайки всички тези фактори за кардио трениране, може да определим велоергометъра, наречен още AIR BIKE невероятен за сърдечно-съдови тренировки.

Предимства на въздушно колело

въздушно колело

  • Високо ниво на изгорени калории

В зависимост от продължителността и интензивността, кардио тренировките могат да изгорят два пъти повече калории на час, отколкото тренировките за съпротивление.

Конкретни данни не могат да бъдат изчислени, тъй като има много фактори, които трябва да се вземат предвид (като състав на тялото, мускулна и сърдечно-съдова ефективност и прием на кислород), но като цяло аеробните тренировки изискват продължително натоварване на мускулите, което ще изискват по-висока енергийна нужда в дългосрочен план.

Средно статистическият любител на фитнеса може да изгори 12 калории в минута, докато гребе, 11 калории в минута по време на бягане, но има потенциала да гори значително повече в на въздушния велоергометър.

Еуфорията след тренировка като тази си заслужава.

  • Подобрява движението на кислорода в тялото

Сърцето и артериите на сърдечно-съдовата система се състоят от мускули, които могат и трябва да се тренират.

Докато извършват аеробни тренировки, тези мускули се напрягат, за да изпомпват кръв по цялото тяло. Което ще достави кислород до мускулната система (крака, ръце, торс) и ще помогне за производството на енергия.

Когато започнете да тренирате по-често, за по-дълги тренировки или с по-голяма интензивност, тази система става по-силна и по-ефективна при транспортиране на кръв и кислород до необходимите мускули.

[yasr_visitor_votes size=”medium”]