0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Защо да тренирам Муай Тай ?

Муай Тай

Боецът е буквално човешко оръжие

За повечето хора, които не са запознати с бойния спорт на Тайланд, Муай Тай обикновено се възприема като брутален и опасен.

Трудно е да се оспорва тази известност, когато кървящите лица, посинелите очи и травми по тялото не са рядкост в този вид двубои.

Това е и причината Муай Тай да бъде признат от мнозина за един от най-ефективните стилове за бойни спортове.

Целият арсенал на Муай Тай се състои от юмруци, лакти, колене и стъпала.

Муай Тай тренировки

В миналото по-голямата част от практикуващите муай тай са били бойци. Които тренират с единствената цел да се състезават на ринга.

Но благодарение на нарастващата популярност на смесените бойни изкуства (UFC, One Championship и т.н.) през годините,  се измести да стане по-обхващаща.

В наши дни все повече хора тренират Муай Тай за фитнес или развлекателни цели.

Деца в предучилищна възраст, пенсионери и работещи  са влезли в спортните зали по муай тай в целия свят и изглежда, че всички се забавляват чудесно.

Въпреки че този спорт набира популярност заради бруталните си двубои, всъщност има много ползи от тренирането му.

За по-голямата част от хората 

Кардио-интензивните тренировки може да изгорят до 1000 калории за една сесия, което го прави един от най-добрите начини да се сдобиете със стройно тяло за лятото.

Освен това, включването в редовни сърдечно-съдови упражнения също може да помогне за намаляване на кръвното налягане и укрепване на сърцето.

Муай Тай 1

И най-добрата част:

Тренировката по муай тай задейства освобождаването на ендорфини, за които е известно, че намаляват стреса, повишават самочувствието и подобряват съня!

Ползите от тренирането на муай тай също се простират отвъд само физиката.

Социалният аспект, както и разнообразието в тренировките добавят към привлекателността му като забавно и идеално упражнение за всички.

И като много други традиционни бойни изкуства, Муай Тай допринася за самодисциплина, устойчивост, а също уважение и смирение.

Той укрепва съзнанието на практикуващия, така както и тялото.

Ако има причина, поради която хората практикуват Муай Тай, е че всички тренират, за да бъдат:

Най-добрата версия на себе си!

Магазин ЛИДЕРФИТНЕС – Ви предлага богат избор от най – добрата екипировка за Муай Тай / Ръкавици за Муай Тай, Шорти, Бинтове /  На световните производители: VENUM, HAYABUSA, LEONE, YOKKAO, TWINS

[yasr_visitor_votes size=”medium”]