0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Защо ММА шорти?

ММА шорти

Чудите ли се защо изобщо трябва да имате специални шорти за мма или граплинг? Има някои много добри причини да имате подходящите шорти за бойни спортове – ММА шорти.

Защо имате нужда от специални ММА шорти?

Ако преди сте мислили просто да вземете някакви стари шорти, които можете да намерите за тренировка, ще откриете, че повечето зали няма да го пуснат. Няма да можете да влезете с бански или обикновени къси панталони, за да тренирате. Въпреки че много треньори са виждали начинаещи да се опитват да правят точно това.

Помислете за този тип шорти за момент. Те не само няма да ви осигурят гъвкавостта, от която се нуждаете върху татами или ринга, но често имат ципове, метални халки и други опасни елементи по тях. Те могат да се закачат на и да се разкъсат в плътта ви или вашия тренировъчен партньор или противник, докато се борите и търкаляте наоколо.

Друга причина, поради която искате да имате този тип къси панталони, е, че те няма да се навиват или смъкват . Малко неща са по-смущаващи от това шортите ви да се смъкнат или навият, за да могат всички да видят бельото ви. Това не е нещо, с което някой иска да преживее  и със сигурност не искате да продължавате да оправяте шортите си, когато се борите.

Защо имате нужда от специални ММА шорти

ММА шортите са разтегливи в определени области, което ги прави идеални за граплинг. Те няма да се разкъсат, а когато имате качествен чифт къси панталони, те няма да се навият върху вас. Късите панталони обикновено имат и страничен разрез на всяко от бедрата. Тези малки процепи ще ви позволят да ритате правилно, без да се чувствате притиснати. Не е нужно да се притеснявате, че шортите ви пречат. Те ще ви помогнат да улесните движението си, когато тренирате и се биете.

MMA шорти са подходящи за граплинг и за всеки, който се бори на земята. Тези, които не са граплъри и които няма да тренират по този начин и няма да имат риск да паднат на земята в битка, може да открият, че са по-добри с други видове шорти. Например, ако сте кикбоксьор, а не граплър, вероятно ще искате вместо това да имате шорти за кикбокс. Шорти за муай тай или още по-добре популярните шорти MMA Hybrid Shorts.

Какво да търсите?

различни видове ММА шорти

Когато избирате шорти, не можете просто да изберете всеки чифт, който случайно намерите. Трябва да сте сигурни, че избирате правилния тип шорти като за начало. Има много различни видове и стилове, включително такива, които са подобни на борд шорти, компресионни шорти и хибриден стил. Помислете кои от тях ще бъдат добрият избор за вашите нужди и вашия естетически стил.

Вие естествено искате да вземете предвид качеството на материалите заедно с цената, за да сте сигурни, че това е правилният избор за вашите нужди и че е нещо достъпно. Помислете и за размера, за да сте сигурни, че ще ви пасне правилно. След като намерите някои, които ви харесват, може да искате да вземете няколко чифта, така че винаги да имате чисти шорти за следващата тренировка.

Покупка на ММА шорти

Къде трябва да пазарувате?

Шансовете са, че няма да имате магазин във вашия район, който да предлага тези видове бойни шорти или друго ММА облекло по този въпрос.

Разбира се, вашата фитнес зала или доджо може да разполага с някои опции. Но те вероятно няма да имат твърде голямо разнообразие от опции за размер за вас.

Вместо това ще откриете, че обикновено е по-добър вариант да изберете да посетите качествен онлайн и физически магазин за Бойни Спортове, като например – Leaderfitness.net, за да видите какво имаме на склад. Можете да намерите шорти MMA и K1, заедно с множество други видове екипировка, с които да се екипирате, независимо дали ще участвате в битка или просто тренирате.