0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Използвано срещу Ново Фитнес Оборудване

ново фитнес оборудване

1. За кой е подходящо използваното фитнес оборудване ?

При стремглавото нарастване на цените на оборудването за фитнес и разходите за поддържане на фитнес зала като цяло желанието да спестите пари е разбираемо. Това е особено вярно, ако финансите са ограничени и трябва да се придържате към ограничен бюджет и нямате бюджет за ново фитнес оборудване.

Като цяло употребяваното фитнес оборудване се предлага на много по-евтини цени от чисто новите машини. Може да бъде изкушаващо да спестите разходи за оборудване и да закупите обновени модели за вашия фитнес център. Това обаче не е толкова просто, колкото изглежда.

2. Причини да избягвате употребявано оборудване

Причини да избягвате употребявано оборудване

Фитнес експертите предполагат, че докато първоначалната цена на употребявано или обновено оборудване може да е ниска, те могат да бъдат по-скъпи в дългосрочен план. Ето защо:

2.1 Намален живот на оборудването

Факт е че употребяваното оборудване за фитнес, независимо колко добре функциониращо може да изглежда, вероятно е използвано достатъчно. Средната фитнес машина е подложена на 10 до 12 часа употреба на ден. Това означава, че дори 3-годишна машина може да се използва добре, преди да бъде налична за продажба. Такова оборудване също е предразположено към износване и по-голямата част от живота му може да изтече, докато го закупите.

2.2 Хигиенни въпроси

Излагането на пот от трениращите, маратонки, прах и т.н. е често срещано явление за фитнес уредите. Ако не купувате добре поддържан модел, получавате мръсотия безплатно!

2.3 Доставени на случаен принцип резервни части

Много ремонтирани части от оборудване имат резервни части, които не са закупени от оригиналния производител. Това може да причини проблеми във функционирането с течение на времето. Ако някога купувате обновена машина за фитнес, не забравяйте да попитате за сменените части и техния произход.

2.4 По-малко или никаква гаранция

Най-често използваното оборудване не се продава с гаранция. Това може да доведе до по-сериозни разходи за ремонт, ако машината започне да работи неизправно във всеки момент.

2.5 Ранни  и скъпи повреди

С използвано оборудване често машина, която изглежда и работи гладко, може да се повреди по-рано, отколкото очаквате. Освен това, обикновено най-скъпите части започват да създават проблеми. Те включват двигателя, генератора или електрониката.

2.6 Измами

За съжаление в днешно време има много измамници на пазара за употребявано оборудване. Не знаете дали предоставената информация за историята на употреба е вярна или не. Особено ви препоръчваме да избягвате да купувате от частни продавачи. Довереното име във фитнес индустрията е различна история.

Все още ли сте объркани относно разходите за чисто ново оборудване за фитнес? Обсъждаме всички предимства в следващия раздел.

3. Защо трябва да закупите ново фитнес оборудване

Защо трябва да закупите ново фитнес оборудване

Очевидно основният „недостатък“, който може да сте измислили за новото фитнес оборудване, е по-високата себестойност. Но дори и това не е вярно, ако погледнете по-голямата картина. Първоначалната инвестиция може да ви спести някои значителни разходи за ремонт на използвани машини.

Търговците на фитнес уреди винаги ще Ви препоръчват да изберете чисто ново оборудване за фитнес от водещ производител, без никакви задължения. Ето някои причини защо:

3.1 Пълен гаранционен сервиз

С новото оборудване получавате пълната гаранция на производителя, за да сте покрити в случай на проблеми. Това важи особено за водещите производители, които дават удължени гаранции за вече висококачествените си продукти.

3.2 Без неприятни изненади

Не е нужно да се тревожите за неочаквани повреди в скоро време. Докато сте в крак с рутинната поддръжка и обслужване, едно висококачествено оборудване ще издържи своята инвестиция.

3.3 Всички най-нови технологии, от които да избирате

Можете да получите всички най-нови версии, които са пуснати наскоро. Актуализираната серия от уреди за фитнес може да впечатли всеки посетител на вашето съоръжение и да бъде полезна за бизнеса!

3.4 Изобилие от опции за избор

С чисто ново най-модерно оборудване ще имате безкрайни възможности! Възможно е да имате ограничен избор при обновено оборудване.

3.5 Изобилие от доверени марки, търговци на дребно и едро

Има много надеждни търговци на чисто ново оборудване, повече от продавачите на използвано оборудване. Можете да ги намерите бързо и да намерите доверен производител за цялата покупка.

3.6 Години и години добра употреба

Докато поддържате редовна поддръжка, уредите за фитнес могат да издържат дълго време. Скъпите уреди като бягащи пътеки от премиум производител може да издържат дори десет години.

4. Съвети за закупуване на най-доброто фитнес оборудване

Съвети за закупуване на най-доброто фитнес оборудване

Тъй като оборудването за фитнес залата изисква значителна инвестиция, по-добре е да направите известно проучване, преди да продължите със случайната покупка. Ето само няколко насоки, които да ви насочат, когато пазарувате висококачествени продукти:

4.1 Направете вашето проучване

Запознайте се с различните видове оборудване, което се предлага. Изберете сред най-популярните, за да направите вашето съоръжение максимално функционално. Прегледайте нашето цялостно ръководство за фитнес оборудване и аксесоари за имена, снимки и цени на обичайното оборудване. Имаме и уникални ръководства за закупуване на няколко вида оборудване в секцията на нашия блог.

4.2 Уверете се, че имате достатъчно място

Уверете се, че разполагате с място за оборудването, което планирате да закупите. Залата ви няма да изглежда добре, ако е тясно, без достатъчно свободно пространство!

4.3 Направете план на етажа, за да визуализирате разположението на оборудването

За нови фитнес зали направете план на етажа, за да визуализирате разположението на оборудването и колко машини трябва да купите.

4.4 Проверете гаранционният сервиз и услугите за поддръжка на оборудването

Уверете се, че производителят предлага достатъчно рутинно обслужване и гаранция за всяка част от оборудването. Това може да ви спести някои големи разходи за поддръжка и ремонт.

4.5 Поддържайте балансирано количество различни видове оборудване

За нови фитнес зали, които в момента не са оборудвани, изберете балансирано количество фитнес машини, предназначени за различни видове тренировки. Имайте някои аксесоари и машини, предназначени за кардио, сила и CrossFit и т.н.

4.6 Купете от надежден производител на оборудване за фитнес

Потърсете водещ в индустрията производител с добра репутация. Надеждният продавач прави закупуването на оборудване гладко и лесно.

5. Защо да изберете Магазин „Лидерфитнес“?

Магазин „Лидерфитнес“ предлага изобилие от чисто нови видове оборудване за използване във фитнес залата. Ние можем да ви предоставим пълни пакети, които включват нови фитнес машини и аксесоари. Нашите издръжливи уреди са подходящи за всяка професионална фитнес зала, хотелска зала, училищен физкултурен салон, корпоративен фитнес център, фитнес зала в апартамент и др.

6. Нашата продуктова гама

Защо да изберете Магазин Лидерфитнес

Предлагаме следните категории оборудване, както и няколко предварително направени и персонализирани пакета за различни видове фитнес зали:

6.1 Силово оборудване

Ние предлагаме всичко за вашите нужди от силови тренировки, от най-модерното оборудване с множество станции до специализирани машини за вдигане на тежести. Нашите висококачествени фитнес уреди са направени за сериозни натоварвания.

6.2 Кардио машини

Първокласните бягащи пътеки, гребни машини , велотренажори и степери могат да осигурят години на безпроблемна употреба във всяко фитнес съоръжение. Нашите машини предлагат оптимална ергономичност, за да позволят дълга продължителност на тренировката, без да причиняват нараняване на потребителя.

6.3 Основни неща във фитнеса

Ние предлагаме набор от свободни тежести, включително дъмбели, гири и щанги. Освен тези, можете да обмислите закупуването на постелки за йога, пудовки, тренировъчни фитнес ластици и ръкохватки за фитнес машините.

6.4 Специализирани аксесоари за тренировка

С нарастващата популярност на CrossFit тренировъчните програми е от съществено значение да включите поне необходимите аксесоари за членовете на вашата фитнес зала. Разгледайте нашите висококачествени бойни въжета, мед топки, топки за удари и т.н., за да предложите възможности за CrossFit тренировки във вашата фитнес зала. Разполагаме и с много аксесоари за гимнастика и йога. Нашите стълби за ловкост, йога топки, йога постелки, гимнастически халки и тренировъчни конуси могат да позволят няколко различни тренировки.

  1. Направете най-добрия избор на оборудване днес

Ние сме тук, за да отговорим на всяко ваше запитване относно избора и закупуването на оборудване. Нашите конкурентни на пазара цени могат да ви помогнат да останете в рамките на бюджета, докато се наслаждавате на всички предимства на новото фитнес оборудване. Свържете се с нас сега за повече подробности!