0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Какви са ползите при тренировка с медицинска топка

Медицинска топка

Медицинска топка е фитнес аксесоар от залата, който до голяма степен се игнорира от повечето, които минават покрай него на пода на залата.

Тези, които знаят какво да правят с тях, знаят ползите, които могат да предложат за всички части на тялото.

Медицинска топка и нейните ползи

Подобно на дъмбелите, медицинските топки могат да помогнат за изграждането експлозивна сила. И да усъвършенстват мускулите на корема, за да укрепят тези мускули които, може да са от полза за бегачите и колоездачите.

Те също са нещо, към което да използвате, ако трябва да работите върху баланса и координацията си.

Независимо дали ще тренирате с топка, за да добавите допълнително предизвикателство към клековете. Или търсите нещо, което да допълни рутината ви с гири, разнообразието от висококачествени упражнения с медицинска топка ще ви помогне.

От изграждане на мускули с удари в земята или тренировка за цялото тяло до тежки тренировки с тежести. Високоинтензивни тренировки, вдигане на тежести, ударни упражнения, кардио и други. Медицинските топки са здрава част от оборудването, което ще ви помогне да привлечете основните си мускули към следващото ниво.

Преди да изберете топката, която да заеме гордо място във вашата домашна или професионална фитнес зала, уверете се, че сте се снабдили със знанията как да различите между гумената медицинска топка и топката за удар (slam ball) и каква тежест да вземете.

Каква е разликата между гумена топка и топка за удар (slam ball)?

Медицинска топка leaderfitness

Докато двете фитнес топки изглеждат сходни и могат да се използват за подобни упражнения. Топката за удар е по-здрава и се използва за хвърляне срещу стени и върху под. Това е тази топка, която ще откриете, че се използва в HIIT и CrossFit тренировки. Изработена е от материали, които са по-подходящи за интензивна и тежка тренировка.

Гумената медицинска топка, от друга страна, има тенденция да се предлага в по-широк набор от материали. Където има по-малко акцент върху предлагането на дизайн, който трябва да издържи на тези по-мощни, експлозивни движения. Може също да включва дръжки, които да ви помогнат да контролирате повече движенията си.

Материалите за медицински топки могат да варират от издръжлива гума и PVC до здрави гумени и кожени медицински топки, които могат да се блъскат без никакви проблеми.

Какво тегло трябва да взема топката?

Независимо от варианта на медицинска топка, има различни размери и тегло от които може да избирате.

Изборът на колко килограма да вземете, зависи от това как възнамерявате да я използвате. Вие ще искате вида тежест, която ще ви гарантира, че можете да изпълнявате движения с добър контрол и че можете да изпълнявате движения, които предлагат максимални ползи.

С разнообразие от предлаганите килограми, начинаещи или тези, фокусирани върху скоростта е желателно да вземете топка която е с по – малко килограми от 3кг до 10 кг. Ако обаче се интересувате повече от изграждане на мощност и вече работите от солидна сила, може да закупите 15 кг и повече.

Какъв материал е най-подходящ за медицинската топка?

Медицинските топки се предлагат във всякакви различни форми, от гума до синтетични и кожени панели с ръчни шевове. Цената на материала може да допринесе за цената топката, така че ако търсите нещо основно, което да свърши работата, можете да пропуснете тези с шевовете и да си вземете обикновенна гумена или с pvc покритие.

[yasr_visitor_votes size=”medium”]