0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Кикбокс и ползи за силовата и сърдечно – съдовата система

Кикбокс leaderfitness

Кикбокс става все по-популярен – той е спорт който има ползи за силовата и сърдечно – съдовата система. Със способността да удряте и ритате боксови чували  круши, не е чудно, че много хора намират кикбокса и за ефективно средство за премахване на стреса.

Ползи за психичното здраве от кикбокс

Кикбоксът е боен спорт, включващ двама състезатели, всеки от които насочва силни удари с ръце, лакти, колене, пищяли и стъпала към другия. Стиловете включват муай тай, американски или европейски кикбокс, китайски сан шоу и френски савате.

  • Регулира настроението

Когато тежестта на стреса ни стане непосилна, умът ни трябва да освободи умствения натиск чрез физическо действие. Това ще осигури временно облекчение и ще увеличи производството на ендорфини. Ето защо удрянето и ритането на тежка чанта е приятно. Това ви дава възможност да насочите отдушника си чрез удари плюс преобразувайки химическите дисбаланси. Редовните тренировки по кикбокс ще помогнат за облекчаване на симптомите на стрес, тревожност, депресия и ADHD.

Подобренията в настроението като цяло могат да се видят от участие във физическа активност поради освобождаването на ендорфини – химикали в мозъка ви, които играят роля в регулирането на настроението и чувствата на щастие, еуфория и вълнение.

Кикбокс

Кикбоксът е отлично средство за премахване на стреса , както бе споменато по-горе. Изследванията показват, че редовните упражнения като тренировките по кикбокс могат да изградят устойчивост на стрес. Подобно на начина, по който упражненията могат да регулират настроението ви, те могат да помогнат за намаляване на стреса чрез производството на ендорфин.

Доказано е, че интензивното ниво на сърдечно-съдови нужди, което е необходимо за кикбокс, освобождава тези химикали, които ви карат да се чувствате добре, като ефективно намалява чувството на стрес.

  • Повишава увереността

Кикбоксът е възнаграждаващо пътуване. Освен фитнес, вие допринасяте за собствения си личен растеж и технически умения. Преодоляването на препятствия в чест на вашия ангажимент към това пътуване ще повлияе на мнението ви за себе си.

Изследванията показват, че участието в кикбокс изисква и подобрява самоувереността, мотивацията, диспозиционната надежда и оптимизъм, умствена издръжливост, устойчивост и адаптивен перфекционизъм.

Изучаването на техниките в кикбокса може да осигури увереност и в способността ви да се защитавате. Може да се чувствате по-спокойни в определени ситуации, знаейки, че имате уменията да се защитите, ако е необходимо. Разбира се, винаги спазвайте безопасността и предпазните мерки при всякакви обстоятелства.

  • Повишава мотивацията и способността за изпълнение на задачи

Ползи за психичното здраве от кикбокс

Всяка тренировка по кикбокс е възможност за създаване на смислени моменти. От завършване на предизвикателен рунд, внезапно разбиране на удар или разпознаване на разлика в резултата ви.

Мислете за тези моменти като за тесте карти. Всеки път, когато добавяте към колодата, вие създавате повече преживявания, от които да извлечете, след което да ги използвате по-късно като катализатор за изпълнение на нова задача.

Следването на рутинните процедури, свързани с центрирането на голяма част от вашата дейност около вашата практика по кикбокс, може да доведе до трайни ефекти в мотивацията за поддържане на здравословен и активен начин на живот.

  • Подобрява паметта, фокуса и остротата

Сложните кикбокс комбинации изискват умствено усилие. За да ги изпълните, трябва да запомните реда, след което трябва да елиминирате обкръжението си и да се съсредоточите. С фокус можете да продължите движенията за цял рунд. Предизвиквайте себе си да продължите модел за цял рунд ще подобри цялостната ви памет и фокус.

Кикбоксът и ползи за психичното здраве

Техниките на кикбокса изискват баланс и координация. Доказано е, че тези видове движения подобряват функционирането на мозъка и когнитивното функциониране. Обучението за баланс, като това, което се изисква да стоите на един крак и да ритате с коляно или да се въртите, води до подобряване на паметта и пространственото съзнание.

Кикбоксът е добре известен със своите ползи за психичното здраве, особено като облекчаване на стреса и безопасен начин за облекчаване на напрежението. Съсредоточаването на вашата физическа активност около обичайната практика на кикбокс има много ползи върху вашето лично благополучие, включително изграждане на увереност и подобрено здраве на мозъка.

Независимо дали предпочитате групови упражнения, вдъхновени от кикбокс, базирани на кардио, тренировки за техниките на кикбокса като спорт или тренировка във вашата всекидневна пред сесии, вдъхновени от кикбокс, можете да изпитате предимствата, които този спорт може да предложи за вас.

[yasr_visitor_votes size=”medium”]