0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Ползите от използването на Гребен Тренажор

Ползите от използването на Гребен Тренажор

С натоварения и забързан живот в наши дни е изключително трудно човек да полага грижи за физическата си форма. Около 77% от възрастното население не прави достатъчно физически упражнения. Ако сте един от тези хора, нека да Ви представя гребният тренажор: удобен, бърз и забавен начин да тренирате цялото тяло у дома. В следващите редове ще обсъдим какви са предимствата на тренировките с този уред и здравословните ползи, които може да предложи.

ЧЕТИРИ ФАЗИ НА ГРЕБАНЕ

Гребането е наречено от мнозина едно от перфектните многостранни упражнения, защото предлага интензивна тренировка за цялото тяло. За разлика от други упражнения на машини, гребането е насочено към девет различни мускулни групи, включително 86% от основните мускули на тялото. Това го прави чудесен за натрупване на мускулна маса и тонизиране. Гребането тренира мускулите на сърцето, долната и горната част на тялото едновременно. Ще разгледаме четирите фази на гребане:
  1. Уловът
Началната фаза на гребния ход се нарича улов, при който трениращият и седалката са най -близо до предната част на машината. За да изпълните тази фаза, огънете коленете близо до гърдите си с пищялите нагоре. Ръцете ви трябва да са изпънати право направо пред вас с разстояние на ширината на раменете, докато леко придвижвате бедрата си напред и ангажирате издърпването на каишката. Уловът е насочен към гръдните мускули, прасците, долната част на гърба, трицепсите, корема, ръцете и бедрата.
  1. Задвижване
Следващата фаза на гребане, наречена задвижване, започва, когато отблъсквате тялото си от предните плочи на краката, докато краката ви почти не се изпънат напълно. Изпозвайте дръжката на каишката, за да избутате торса си в изправено положение. Използвайте гърба, ръцете и раменете си, за да издърпате дръжката към гърдите, гръдната кост, или гръдния кош. Направете всичко това с едно бързо и плавно движение. Това движение активира значителна час от мускулите на горната част на тялото, включително гръдните мускули, ръцете, предмишниците, горната част на гърба, бицепсите и гърдите. Също така се използват мускулите на долната част на тялото като подколенните сухожилия, квадрицепсите и седалищните мускули. Мускулите на корема и средната част на гърба стабилизират изправеното положение.
  1. Краят
Третата фаза на гребане използва основните ви мускули за стабилизиране на тялото, докато се изтласквате назад. Използвайте това движение, за да разтегнете напълно краката си и да дръпнете дръжката чак до гърдите си. Ще има вътрешно въртене на горната част на ръцете ви, за да симулирате гребното движение. Тази фаза работи силно върху коремните мускули, предмишниците, бицепсите и раменните мускули. Частта за удължаване на краката изисква от вас да свиете квадрицепсите и седалищните мускули.
  1. Възстановяване
Крайната завършваща фаза, възстановяването, е основно обръщане на предишните стъпки. Започва с изпъване на ръцете напред, като ги държи успоредно на пода. След това плъзнете напред бедрата, огъвайки коленете си. По този начин използвате подколенните сухожилия, за да ви задвижат напред. Продължете напред, докато не се върнете в позиция „Улов“. Не забравяйте да контролирате движенията си по време на тази фаза, за да може да активирате мускулните групи като предмишници, прасците, гръдни мускули, корем и бедра. Това е единствената фаза, която ангажира трицепсите. Освен основните мускули, работещи във всяка фаза, те също така използват мускулите на гърдите, шията и ръцете. Това означава, че гребането активира всички основни скелетни мускули в тялото.

Ползите от използването на гребен тренажор

  • Добър начин за изгаряне на калории. В зависимост от интензивността на вашата тренировка, нивото на съпротивление, състава на тялото и текущото ви общо тегло, упражнения за гребане ви помагат да изгорите средно 600 калории на час.
  • Помага за намаляване на теглото, тонизира мускулите и повишава нивата на енергия.
  • Гребният тренажор е лесен и удобен за използване.
  • При гребането има по-нисък риск от наранявания. Доброто съпротивление трябва да ви позволява лесно да завършите 3 серии по 15 повторения.
  • Този уред е с ниско въздействие, не натоварва ставите, което го прави добър вариант за възрастни хора и тези, които има проблеми с подвижността.
  • Уредът предлага тренировка за цялото тяло и стимулиране на почти всички мускулни групи на тялото.
  • С този вид тренировки ще изградите мускулна маса в горната част на тялото и издръжливост.
  • Уредът засилва метаболизма ви и подобрява способността на тялото да произвежда и използва енергия.
  • Благодарение на тренировките ще регулирате кръвното си налягане, понижават се нивата на холестерол и намаляват риска от хронични здравословни състояния като диабет, сърдечни заболявания, инсулт и метаболитен синдром.
  • Подобрява кръвообръщението, както и сърдечната и белодробна функция.
  • Това е вид аеробно упражнение, което означава, че засилва способността на белите дробове да дишат и ефективното разпределяне на кислорода.
  • Този уред е персонализиран по отношение на продължителността, съпротивата и скоростта. Може да регулирате темпото, с което изпълнявате упражненията и нивото на съпротивление в зависимост от вида тренировка и индивидуалната издръжливост на организма ви.

Какво прави гребният тренажор за вашето тяло?

Той не само стимулира мускулите на горната и долната част на тялото, но също така подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система, насърчава добрата стойка и ви помага да отслабнете или да поддържате теглото си.