0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Предимства и недостатъци на тренировките с Бягаща Пътека

бягащи пътеки

Един от най-популярните фитнес уреди за упражнения у дома е пътеката за бягане, която осигурява ефективна аеробна тренировка.

За мнозина бягащите пътеки са добра алтернатива за започване на нова  тренировка.

С развитието на силата и издръжливостта уредът може да се използва за джогинг и/или за периодични тренировки.

Предимства на тренировките с бягаща пътека

  1. Бягащата пътека е лесна за използване.
  2. Има гладка повърхност, която е много по-лесна за преодоляване, отколкото тротоари, бордюри или горски пътеки и рискът от нараняване е минимален.
  3. Всички аспекти на тренировката могат да бъдат контролирани от потребителя: скорост, наклон, период на загряване, период на охлаждане и изразходване на калории.
  4. По принцип потребителите могат да осъществяват персонализирани програми, така че да отговарят на времето, което трябва да тренират.
  5. Бягащата пътека може да се използва от всички членове на семейството
  6. Бягането обикновено изгаря по-бързо калориите от повечето други уреди за домашно упражнение, като например велоергометъра.
  7. По време на тренировките може да гледате телевизия, да слушате музика или да четете, което ще направи упражненията изключително приятни и интересни.
бягащи пътеки 1

Ако искате да бъдете в по-добра форма и/или да отслабнете, бягащата пътека може да бъде най-добрата машина за постигане на тези цели.

В скорошно проучване, сравняващо тренировките на потребители на велоергометър и пътека за бягане всъщност са изгорили 25% повече калории с бягащата пътека.

Недостатъци на тренировките с бягаща пътека

  • Първоначална финансова инвестиция
  • Не всички бягащи пътеки притежават омекотяващи тампони, за намаляване на въздействието върху ставите.
  • Заемат място
  • Нуждае се от поддръжка и редовно смазване на лентата
  • Може да създават допълнителен шум

Бягащата пътека може да ви помогне да изградите сила в мускулите на краката, флексорите на тазобедрената става и глутеусите. Най-добрият вид движение е този, който Ви допада най-много. Затова препоръчваме: редувайте дните на тренировка във фитнеса с дни на открито. 

В Магазин ЛИДЕРФИТНЕС,може да откриете голямо разнообразие на бягащи пътеки на марките: Orion Fitness, Kettler, Horizont Fitness, Xterrа Fitness, Sole Fitness.

Всички модели може да разгледате тук.