0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Първите в света боксови ръкавици от кактус

боксови ръкавици от кактусова кожа

Боксови ръкавици от кактусова кожа

Първите в света боксови ръкавици от кактусова кожа наскоро бяха пуснати на пазара в компанията за бойни спортове Sanabul.

Официално наречени „Los Cactus“, боксовите ръкавици са изработени от веган кожа от базираната в Мексико компания Desserto, първата, която прави органична кожа изцяло от нопал (или бодлив) кактус .

Предлагат се в онлайн магазина на Sanabul, ръкавиците с ограничено издание се продават на дребно за $250 и се отличават със златни гарнитури и вдъхновени от ацтеките дизайни в зелен и черен цвят.

Частично биоразградимите ръкавици също са стъпка към повишена устойчивост

боксови ръкавици от кактусова кожа иновативност

„Има погрешно схващане, че традиционната боксова ръкавица от телешка кожа е идеалната ръкавица. И ние търсим да променим това“, каза Имран Джаваид, основател и главен изпълнителен директор на Sanabul пред Green Matters.

„От първия ден винаги сме използвали материали, които не са базирани на животни и това е доста добра отправна точка за нас, но определено не е там, където искаме да бъдем. Синтетичните материали имат много по-нисък въглероден отпечатък от материалите на животинска основа, но те не са идеалното решение, защото някои от тях са направени от петролни странични продукти… Нашата цел винаги е била да търсим по-устойчиви материали.”

Понастоящем налични в тегло от 14 унции, устойчивите на напукване ръкавици са най-подходящи за боксьори с тегло от 65 кг до 90 кг.

След задълбочени изследвания и тестове за разработка, Los Cactus се доказа по време на сериозни натоварвания и тренировки. „Целта ми винаги е била да се уверя, че самият продукт работи добре и че ще издържи. Защото няма смисъл да пускаме „устойчива“ ръкавица, ако продуктът просто се счупи или се разпадне върху вас“, каза Джавайд.

Боксови ръкавици от устойчиви материали

боксови ръкавици от кактусова кожа 1

Главният изпълнителен директор на Sanabul за първи път научи за Desserto. Основана от мексиканските предприемачи Адриан Лопес Веларде и Марте Казарес през 2019 г., по-рано тази година. „Los Cactus“ от Санабул е вдъхновяваща, защото нашата цел е да помогнем на всички съответни индустрии да намалят отпечатъка си върху околната среда с нашите устойчиви материали“. Казаха основателите на Desserto в съвместно изявление.

Jawaid аплодира иновативната кожа на предприемачите, подчертавайки нейното превъзходство. „Оказва се, че техният материал е фантастичен за това, което използваме в боксовите ръкавици и друго ММА оборудване. Ние всъщност вярваме, че [кожата от кактус] е дори по-добра от традиционните материали, които са известни от години.”

[yasr_visitor_votes size=”medium”]