0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Тренировка в хотелските фитнес зали

фитнес тренировки в хотел

Това, че сте на път, не означава, че трябва да изоставите вашите фитнес тренировки. Насочете се към фитнеса на хотела. Тези съвети ще ви помогнат да останете верни на тренировъчната си линия.

Върнете се към основите на фитнес тренировки

Повечето фитнес зали на хотела разполагат с бягаща пътека, велоергометър и кростренажор. Качвай се и тръгвай. Още по-добре, засилете го с предизвикателство HIIT (високо интензивно интервално обучение).

Редувайте периоди на висок и нисък интензитет за по-ефективна тренировка, която можете да използвате, дори при натоварено ежедневие.

Насладете се на гъвкавостта

Хотелските фитнес зали обикновено са отворени 24 часа на ден. Това означава, че те Ви очакват когато вие сте готови за своята тренировка. Възползвайте се от удобната възможност за упражнения без трафик. Прегледайте графика си и планирайте поне 20 до 30 минути  тренировки през повечето дни.

Упражненията повишават когнитивната функция в дългосрочен и краткосрочен план. Знаете, че са чудесни и за управление на стреса. Така че, отидете до фитнеса на хотела преди закуската на шведска маса или след късна вечерна среща. Ще се почувствате по-уверени и енергични по време на срещи и ще се почувствате по – съсредоточени.

Не пропускайте дъмбелите

Не всеки хотел ги има, но ако вашият има, направете няколко упражнения с тях. Не се притеснявайте, ако са налични само малки тежести.

Проучванията показват, че все още можете да натрупате мускули и да изградите сила, както и издръжливост, когато вдигате по-леки тежести. Съсредоточете усилията си върху постигането на перфектна форма, докато вдигате.

Съкратете времето между сериите и увеличете повторенията за най-голяма полза с по-леки тежести.

Помислете за възстановяването

Ако пътувате често, водете дневник за упражнения и календар, за да помогнете при планирането. Планирайте да правите най-тежките си упражнения у дома. Използвайте фитнес залата на хотела за вашето възстановяване или кросфит тренировка.

Опаковайте аксесоари

Повечето хотелски фитнес зали имат много площ и малко посетители. Защо не вземете с вас, въже за скачане или ластици със съпротивление, за да разнообразите рутинната си тренировка при пътуване?

Говорете с портиера

Направете своята тренировка извън хотела. Много хотели вече предлагат карти на близките стадиони, които са подходящи за различни нива на фитнес. Някои дори заемат оборудване като маратонки и слушалки. Консултирайте се с портиера.

Не забравяйте басейна

фитнес тренировки в басейн

Обикновено басейнът е в съседство с фитнес центъра. Плуването също е добър начин да се занимавате с аеробна дейност. Страхотно упражнение, за крос тренировки и полезно за ставите, няколко обиколки в басейна също ще ви спечелят тренировъчна звезда за деня.

Хотелските фитнеси ви помагат да останете на път, когато пътувате. Качете се на бягащата пътека за предизвикателна HIIT тренировка, отделете време за възстановяване или преминаване към кръстосано обучение или опитайте нов маршрут за вашето бягане.

Целта е да продължим да се движим. Това, че сте напуснали родния си град, не означава, че трябва да изоставите ангажимента си към фитнеса.