0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Фитнес в спалнята

фитнес в спалнята

Не сте сигурни къде да поставите домашния си фитнес? Ето защо поставянето на вашето фитнес оборудване във вашата спалня може да бъде продуктивно и мотивиращо за постигане на вашите цели!

Някои експерти по производителност и сън твърдят, че не трябва да имате работни места или електронни устройства като компютри в спалнята. С офис в спалнята си може да е трудно подсъзнателно да направите разлика между работа и почивка, което може да доведе до лошо качество на съня, стрес и безпокойство.

Въпреки че може да има добри доказателства за елиминиране на електрониката и работните пространства от спалнята, какво ще кажете за други аспекти от живота ви, като например фитнес? Добре ли е пространството ви за сън и пространството за тренировка да се припокриват?

Отговорът е, да! Когато мястото е малко, преместването на вашето фитнес оборудване в спалнята може всъщност да бъде идеалното решение.

5 предимства на фитнес в спалнята

предимства на фитнес в спалнята

Домашен фитнес в спалнята

Ето първите пет (5) предимства от добавянето на оборудване за фитнес/бокс към вашата спалня и как това допълнение може да бъде идеалният начин да ви помогне да се придържате към вашата фитнес рутина.

  1. Спестяване на място

Една от най-добрите причини да добавите вашето фитнес оборудване към спалнята си е да си помогнете с пространството. Реално погледнато, имате нужда само от ъгъл на стая, за да поставите свободно стоящата си боксова круша. Постелка за йога и свободни тежести. Ако пространството наистина е ограничено, може да не сте в състояние да монтирате по-обемисти тренировъчни машини, но можете да използвате пространство под леглото си или декоративна стенна закачалка, за да закачите фитнес ластици, боксови ръкавици и бинтове за бокс

  1. In Your Sight, In Your Mind

Съхраняването на вашето боксово оборудване на място като мазе или гараж всъщност може да е вредно за придържането към вашата фитнес програма, особено ако за първи път започвате да тренирате. Всички знаем поговорката „Далеч от погледа, далеч от ума“. За да видите оборудването си, трябва да излезете от пътя си. Когато екипировката ви е поставена в спалнята ви, ще я виждате поне два пъти на ден, напомняйки ви, че трябва да започнете тренировката си! Освен това тренировката сутрин може да бъде невероятен начин да увеличите енергията си, да изчистите ума си и да се съсредоточите по-добре за предстоящия ден. И ако трябва да се освободите от стреса, преди да си легнете, е доказано, че упражненията също ви помагат да спите по-добре.

  1. Повече пространство в другите стаи

Ако пандемията ни е научила на нещо, то е, че обичаме компанията на другите. Особено да се забавляваме и да имаме гости, семейство и приятели. С вашите уреди за упражнения в спалнята, боксовото ви оборудване не ви пречи. И няма да заема място в общите ви части като всекидневната, трапезарията и външните дворове и веранди.

  1. Телевизия

Наличието на телевизор и оборудване за тренировка в спалнята може да бъде допълнителен тласък за постигане на фитнес целите. Като се има предвид, че 70% от хората вече имат телевизор в спалнята си. Това е чудесен начин да следвате фитнес класовете по заявка. Както тренировките по бокс и кикбокс, тъй като няма да се налага да опитвате и да научавате неща като комбинацията от 1, 2 удара на малък осем (8) инчов екран. Това прави тренировките много по-приятни!

  1. Поверителност

И накрая, последната причина, поради която поставянето на вашето оборудване за тренировка в спалнята ви е чудесно за поддържане на вашата фитнес рутина, е допълнителната поверителност. Можете да тренирате от уюта на собствената си спалня. Просто затворете вратата и няма да притеснявате никого. Освен това, ако имате съквартиранти или семейство у дома и не обичате да тренирате пред други. Можете да се концентрирате върху техниката си, да вдигате толкова шум, колкото искате. И да влезете в ритъма на тренировката си без допълнителни разсейвания.

Домашните фитнес зали в спалнята са най-добрите!

Има много причини, поради които включването на вашата домашна фитнес зала  в спалнята ви е полезно. От спестяване на място до създаване на нови навици, до вдъхновение във вашето фитнес пътуване.

[yasr_visitor_votes size=”medium”]