0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Фитнес ластици са подходящи за тренировки на всички мускулни групи

фитнес ластици leaderfitness

Най-добрите фитнес ластици са подходящи за тренировки на всички основни мускулни групи от Вашето тяло, като същевременно се побират удобно във вашата фитнес чанта или джоб за тренировка в движение, докато пътувате.

Въпреки че са особено популярни във физическата рехабилитация, ластиците за упражнения могат да предложат много повече. Те не само са наистина ефективен начин за натрупване на сила, но също така могат да играят своята роля в кардио тренировките, работещи мускули, които някои свободни тежести не са в състояние да направят сами.

Независимо дали хващате един или няколко ластика, опитните фенове на фитнеса могат да ги използват, за да подобрят ефективността на упражненията, с които вече са добре запознати, като същевременно осигуряват по-добър контрол върху движенията с телесно тегло като клекове и напади, за да се уверят, че се чувствате пълноценно

Ако сте нов в тренировките ластиците за фитнес, това е начин да получите това усещане за тренировка, без да се налага да инвестирате много парични средства и да намирате място, например за „стойка за клек“.

Въпреки че може да изглеждат като сравнително лесна покупка, има няколко неща, които трябва предвидите, преди да вземете своите тренировъчни ластици…

Какви видове фитнес-тренировъчни ластици има?

  • Тръбни фитнес ластици – включват дръжки и често се предлагат с приставки. Което ви позволява да ги закачите към врати или допълнително оборудване за фитнес. По този начин можете да разширите обхвата от упражнения за горната и долната част на тялото, които могат да се изпълняват.
  • Плоски ленти фитнес ластици – те се предлагат без дръжки и приличат повече на големи гумени ленти. Това са тези ластични ленти, предназначени за рехабилитация. Но са подходящи за упражнения както на лежанка и така и за йога и пилатес.
  • Мини ластици – са подходящи за упражнения на долната част на тялото, може да тренирате странични движения и могат да се използват по време на тренировка с тежести.

Инвестирането в няколко ленти с различни нива на съпротивление и дължини ще ви даде свободата да тренирате между различни мускулни групи. Но също така ще увеличи съпротивлението, когато се чувствате комфортно да правите това.

Какво означават различните цветове на тренировъчните ластици за фитнес ?

фитнес ластик leaderfitness

Цветовете представляват различни нива на съпротивление.

Цветовото кодиране не е универсално, така че проверете, преди да закупите своят ластик, на какво съпротивление в килограми отговаря цветът. Нивата варират от леки до изключително тежки. По-леките ленти са по-добри за мускулни групи като раменете. Докато по-тежките са по-добри за по-големите мускули на краката, гърба и гърдите.

От какво се правят съпротивителни ленти?

Фитнес ластиците, обикновено са изработени от синтетичен или естествен латексов каучук. И двата материала имат своите плюсове и минуси. Ако сте алергични към латекс, от само себе си се разбира кой е по-добрият избор. Латексовите ластици, обаче са по еластични при разпъване.

Могат ли да се скъсат лентите за тренировки ?

Дори висококачествените, ластици може да се скъсат или спукат, ако се използват или съхраняват неправилно. Не оставяйте естествените латексови ленти на пряка слънчева светлина или други горещи и сухи условия. Тъй като те могат да изсъхнат, да станат крехки и да се разпаднат.

Освен това, вместо да увивате ленти около предмети като стълбове или дръжки, помислете за закупуване на специални анкери за съпротивителна лента, които предлагат по-малко напрежение.

[yasr_visitor_votes size=”medium”]