0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Боксови обувки – предимства и характеристики

Боксови обувки

Баланс

Като всеки спорт, балансът е ключов фактор за победа, особено в бокса. Липсата на подходящ баланс ще даде голямо предимство на опонента ви в бокса. Което ще затрудни избягването на движенията и също така ще имате по-малко увереност преди мача. Намирането на боксови обувки, които отговарят на вашия размер и са удобни, е от съществено значение в спорта бокс. Способността да държите краката си здраво стъпили и балансирани ще подобри издръжливостта на вашите удари. И също така ще ви улесни на боксовият ринг.

Поддръжка на глезена

Боксът е високо интензивен спорт, който натоварва много глезените ви. Липсата на поддържащи обувки за бокс, ще доведе до нараняване. Може да доведе и до дългосрочни проблеми в зависимост от стила ви на битка. Магазин – Лидерфитнес разполага с широка гама от боксови обувки, които отговарят на всички нужди. Независимо дали се занимавате с бокс професионално или току-що започвате като развлечение.

Височина

При избора на чифт боксови обувки, височината е много важна в зависимост от вида на бокса, който тренирате, вашия ръст и тегло. Има три основни вида боксови обувки. Включително обувки с ниска, средна и висока част. Ниските обувки за бокс позволяват повече гъвкавост и могат да се използват и за тренировки в други спортове. Недостатъкът на това е, че липсва пълна защита на глезена, този тип боксови обувки не биха се препоръчали на някой с предишни наранявания на стъпалото и крака. Боксовите обувки със средна горна част са доста популярни в боксовия спорт и са точно над глезена. Този тип боксови обувки осигуряват адекватна опора и достатъчно гъвкавост, за да се движите и усуквате с бързи темпове, без да се притеснявате за безопасността. Високите обувки за бокс несъмнено са най-добрите за предотвратяване на навяхвания и наранявания. Този тип осигурява максимална опора и стабилизация на глезена. Което води до чисти силни удари и отклони. Дизайнът с висок връх е разположен над глезена, покривайки всички страни за защита, но това причинява ограничение, което затруднява страничните движения и бързите странични стъпки.

Захващане и въртене

Способността да стъпвате на земята, така че краката ви да не се плъзгат, е от съществено значение за победата във всяка битка и всеки боксьор се нуждае от правилно сцепление, за да може да се върти. Предната страна на подметката е основната част на обувката, която помага при бързо завъртане, което улеснява нанасянето на точни удари срещу опонента ви. Някои от боксовите обувки, които имат най-добра способност за сцепление, са с по-дебел материал, което в крайна сметка прави по-трудно завъртането. От вас зависи да намерите този баланс между стабилност и гъвкавост, който ще заземи краката ви по време на прехвърляне на силата и ще ви даде достатъчно място за вземане на бързи решения на ринга.
Материали и дебелина
Ще откриете, че повечето боксови обувки днес са изработени от синтетични материали, със смес от кожа и понякога велур. Като всеки кардио спорт с висока интензивност, гарантирано е, че ще се потите много, което може да доведе до много проблеми без подходяща превенция. Изборът на боксови обувки с дишащи материали ще сведе до минимум риска от подхлъзване и може да помогне за намаляване на количеството пот от краката ви. Също така е важно да изпробвате различни материали, тъй като по-тежките материали са чудесни за защита, но са по-ограничителни и могат да бъдат по-малко удобни, а леките материали позволяват по-добри и по-бързи движения, но имат по-малко защита и опора.
Комфорт
Състезателният спорт бокс изисква много тренировки и е много взискателен към всички мускули на тялото. Комфортът е от съществено значение, за да можете да се движите, блокирате и атакувате бързо без никакви проблеми. Когато купувате обувки за бокс, е важно да погледнете материалите.  И да се уверите, че не избирате твърди материали, които затрудняват движението, което също може да доведе до болки в краката и други проблеми. Леките боксови обувки правят всичко различно, когато става въпрос за промяна на посоката и вземане на бързи решения. Уверете се, че сте избрали лека боксова обувка, която също е подходяща. Това ще помогне за цялостното ви представяне. Леките обувки имат по-тънки материали и по-тънка подметка, което спомага за скоростта и свободата на движение на глезена. За да намерите идеалната дебелина на обувката, посетете: Leaderfitness.net, за да разгледате нашата широка гама от леки боксови обувки, които се предлагат в различни форми и размери.