0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Какви са предимствата на мъжките фитнес шорти?

шорти за фитнес

Какви са предимствата на мъжките фитнес шорти?

Когато пазарувате фитнес шорти, трябва да имате предвид много неща. Много компании рекламират функционалните възможности на облеклото си, но какво означава това? Ние сме тук, за да разбием какво трябва да получите от вашите фитнес шорти – и какво да търсите, когато обновявате гардероба си.

Какво трябва да търсите при мъжките шорти?

Има много фактори, които правят едни шорти за фитнес, страхотен избор и всички те попадат в няколко основни категории:
  1. Комфорт
  2. Дишане
  3. Универсалност
  4. Преди всичко шортите ви за фитнес трябва да са удобни. В противен случай просто няма да искате да ги носите.

Каква цялостна форма ви е необходима?

Що се отнася до идеалното прилягане на спортните шорти, има различия в мненията. Някои мъже харесват по-широки фитнес шорти, докато други предпочитат плътно прилепнали. Въпреки че не сме тук, за да ви кажем какви трябва да бъдат предпочитанията ви, имаме някои насоки за намиране на къси панталони, които ви пасват.Дори ако искате свободна, спокойна кройка, трябва да сте сигурни, че шортите ви няма да паднат, докато тренирате. По същия начин, ако сте бодибилдър, който иска да покаже тренираните си бедра, или колоездач, който се опитва да намали  съпротивлението на вятъра , може да изберете плътно прилягане, но със сигурност не искате да ограничавате движението си или да прекъсвате кръвообращението. Затова е важно да намерите спортни шорти, които пасват правилно.

Вид материал

Материалът, от който са изработени вашите къси панталони за спорт, може да направи разликата във вашето представяне. За направата на спортно облекло се използват много различни материи, но не всички са еднакви.Синтетичните материали, като спандекс и полиестер, са много популярни в тренировъчните дрехи поради тяхната еластичност, но те често се третират със силни химикали, за да се получат някои възможности за представяне. Тези химикали могат да причинят кожни реакции и не е много удобно да получите копривна треска от шортите си.Така че бъдете нащрек за естествени материали, като бамбук и памук, които са по-устойчиви от тези базирани на пластмаси синтетични материали и органично имат тези възможности за ефективност, без да се нуждаят от химическо третиране.

Шевове и еластичност

Колкото повече еластичност има материалът, толкова по-добре ще можете да се движите. Когато тренирате, последното нещо, което искате, е облеклото ви да ви пречи да дадете най-доброто от себе си. Така че правилните спортни шорти ще ви позволят да направите дълбок клек или скок без ненужно съпротивление.Въпреки че това е важно за тъканта, използвана в спортните шорти, важи и за конеца, използван в шевовете. Ако шевовете нямат гъвкавост, рискувате да скъсате шортите си.

Дишането е ключово за тренировка

Представете си, че тренирате в гумен гащеризон. Дори и да е доста гъвкав, колко дълго ще можете да се представяте по най-добрия начин? Вероятно не много дълго.Ето защо дишането е толкова важно. Дишането се отнася до способността на тъканта да позволява на въздуха и влагата да преминават през нейните влакна. Ако някога сте се подлагали на трудна тренировка само за да бъдете мокри в собствената си пот, познавате дискомфорта да седите в студени и мокри дрехи. Така че искате фитнес шорти, изработени от материали, които ви предпазват сухи възможно най-дълго. фитнес шорти

Против миризми

Точно както седенето в собствената ви пот може да бъде неудобно за вас, миризмите, причинени от тази пот, могат да бъдат доста неудобни за всички около вас.  Микроорганизмите  по тялото ви взаимодействат с потта ви, за да произведат телесна миризма, а тези миризми могат да бъдат доста неприятни. За щастие, много възможности за спортни развлечения са предназначени да се борят с миризмите, преди да започнат. Дрехите със свойства против неприятна миризма са в състояние да убият или забавят разпространението на тези микроорганизми, поддържайки миризмата ви по-свежа за по-дълго време.

Вашите фитнес шорти трябва да са универсални

Границата между небрежното и официалното става все по-размита с всеки изминал ден. Въпреки че не е станало толкова популярно, че да можете да носите шорти за фитнес в офиса, има много опции за спортни екипи, които могат да се носят почти навсякъде.

Използване на фитнес зала

Когато купувате чифт  фитнес шорти, най-важният фактор, който трябва да имате предвид, е дали те могат да издържат на вашите тренировки. В идеалния случай искате нещо еластично и дишащо, което може да изведе влагата от тялото ви и да отблъсне неприятните миризми, като същевременно изглеждате стилно във фитнеса.

Ежедневна употреба

Въпреки че представянето във фитнес залата е изключително важно, основно предимство на днешното многофункционално оборудване за свободното време е, че може да се носи и извън залата също толкова лесно. Може да е натоварващо да носите цяла втора екипировка във фитнеса, особено ако имате къде да бъдете след тренировка. Така че е полезно облеклото ви за фитнес да е достатъчно стилно, за да работите във всяка непринудена обстановка.
Заключение
Дрехите, които носите, не само трябва да могат да се справят с вашия режим на тренировка, но също така трябва да могат да тръгнат с вас в света, след като приключите във фитнеса. В магазин “Лидерфитнес”  се грижим всички наши дрехи, които предлагаме да ви помагат да се представите по най-добрия начин. Без да жертвате стила и комфорта.