0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Как да изберем Боксови Ръкавици Venum

Как да изберем Боксови Ръкавици Venum

Ако сте начинаещ в бойните изкуства, намирането на правилните боксови ръкавици Venum може да бъде доста голямо предизвикателство. Независимо от това, изборът на перфектния модел е от решаващо значение, защото не само ще подобри качеството на вашите тренировки, но и ще предотврати наранявания.

Първо, за какво са боксовите ръкавици?

Боксовите ръкавици са от съществено значение за практикуването на всички бойни спортове, като бокс, муай тай или ММА. Боксовите ръкавици са проектирани с две цели:

1) За да предпазите ръцете и китките си от нараняване,

2) За да защитите опонента или спаринг партньора си, като поеме удара.

Боксовите ръкавици трябва да са достатъчно твърди, за да осигурят стабилност на китката и ръката, но в същото време достатъчно гладки, за да не наранят човека, с когото се боксирате.

Как да изберем правилния размер боксови ръкавици?

Докато избирате новите си (или първите си !) боксови ръкавици, искате да изберете правилното тегло, а НЕ правилния размер. Противно на това, което може да се мисли, теглото (размерът) на боксовите ръкавици – обикновено изразено в унции (Oz) – не зависи от размера на ръката ви, а по-скоро от употребата и начина, по който тренирате.

Ако търсите боксова ръкавица за състезания, изберете ръкавица от 10 oz или дори 8 oz. Това също ще пасне на тийнейджъри и деца.

Ако искате хибридни (универсални) боксови ръкавици, изберете 12 oz, ако сте лек (под 70 кг) или 14 oz, ако тежите повече от 70 кг.  Това също е добър вариант за новодошлите в бокса – чифт боксови ръкавици от 12 oz или 14 oz.

За по-опитни спортисти, ще искате да изберете теглото на вашите ръкавици според конкретния тип тренировка. По-леки ръкавици за прецизна работа (работа с боксови лапи ), по-тежки ръкавици за работа с чували и най-тежките ръкавици за спаринг, където обикновено препоръчваме 16 oz, 18 oz и дори 20 oz.

Златното правило е, че размерът (теглото) на ръкавиците ще зависи от вашето тегло и интензивността на вашите тренировки.

Как да изберете правилния модел на своите боксови ръкавици?

В световен мащаб на пазара ще намерите различни видове боксови ръкавици:

1) Входно ниво: Боксови ръкавици с инжектирана пяна

Те предлагат подходяща защита на достъпна цена. Например моделите на марката Venum – CONTENDER 2. ще бъде добър избор за начинаещи, които търсят доброто качество на ниска цена.

2) Боксови ръкавици с няколко слоя пяна

Това са типът ръкавици, които трябва да закупите, когато започнете да тренирате по-редовно. Този тип ръкавици, имат различни видове пяна, разпръснати върху различните части на ръкавицата (например имат по-устойчива пяна върху зоните на удар). Многослойните боксови ръкавици осигуряват повишена ефективност и защита.

Те предлагат:

По-добро усещане за удар: наистина можете да видите колко силно удряте!

По-добра абсорбция на удар: пяната е по-плътна в зоните на удар

По-добро разпределение на теглото

Повече издръжливост: по-балансирани, многослойни боксови ръкавици ще бъдат с вас дълги години!

С какво боксови ръкавици Venum се различават от другите марки?

Ръкавиците Venum са проектирани с по-голямо внимание към детайла. С екип от професионални спортисти, най-добрите в света, марката винаги взема предвид техните отзиви, за да подобри своите продукти. Cyril Gane , Vasyl Lomachenko , Valentina Shevchenko … Venum събира най-добрите спортисти в света, за да донесе своя опит и да помогне за разработването и създаването на продукти.

Изследователската и развойна дейност на боксовите ръкавици Venum също е от голямо значение.

Премиум диапазоните от (Elite, Giant, Pro Boxing) са плод на работа между френски изследвания и тайландско ноу-хау на поколенията.

Боксовите ръкавици Venum са тествани в тренировъчните лагери Venum в световен мащаб с най-добрите спортисти в света и са направени да издържат на екстремна употреба!