0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Как да изберем правилният рашгард

Как да изберем правилният рашгард

Как да изберем правилният рашгард

Рашгардите са използвани в широк спектър от дейности и спортове, включително дейности на открито като сърф, както и битки и граплинг. Има няколко различни опции, когато става въпрос за избор на правилният рашгард. Разбира се, ако разглеждате различните налични облекла за ММА битки , може би се чудите за какво са подходящи и как можете да изберете това, което е точно за вас.

Защо ви е необходим рашгард тренировка?

Знаете, че трябва да имате “богатство“ от MMA облекло и екипировка, когато тренирате и се биете. Въпреки това, тези, които все още са сравнително нови в спорта, може да не са осъзнали колко е важно да имате бърз гард. Това не е като бокса. В ММА или бразилското жиу-джицу като друг пример, ще има много сваляния, търкаляне и борби по тепихите и това може да стане болезнено без правилната екипировка за защита на кожата и тялото ви. Преди да възприемат рашгардовете от сърфистите, бойците обикновено носеха само памучни тениски по време на тренировките си. Това често означаваше часове на пода, търкаляне и разкъсване на кожата и получаване на обриви. За щастие тези “пазачи” помогнаха да се намали този проблем. Всъщност те могат да предоставят на трениращият доста предимства. Нека сега разгледаме по-отблизо някои от тези предимства. Като за начало, когато използвате този тип спортни екипи, това помага да се осигури мускулна компресия. Също това може да помогне за предотвратяване на нараняване. Действа подобно на други видове компресионно износване, като тези за лактите или коленете. Може да намали риска за мускулите по време на тренировка и битка. Това не означава, че елиминира възможността от нараняване, разбира се, но може да осигури този допълнителен слой защита.

Ползи от рашгарт екипировката

Говорейки за защита, този тип екипировка е много важна, когато става въпрос за предотвратяване на ожулвания. Нещо, което всеки, който е тренирал известно време, може да потвърди, че е болезнено. За да избегнете тези изгаряния от триене колкото е възможно повече тези предпазители помагат изключително много за това. Дори ако тренирате BJJ и носите кимоно, е възможно да се появят  ожулвания от триене, освен ако не носите и правилната рашгард екипировка отдолу. В края на краищата материалът на gi обикновено е доста груб. Много от качествените рашгарди също помагат за отделяне на потта. Това означава, че е по-малко вероятно потта да попадне върху ръцете ви. А също е по-малко вероятно да причинят проблем, когато се борите. Разбира се, друга причина да ги използваме и да изискваме тези, които тренират да ги използват е, че те имат потенциала да помогнат за намаляване на разпространението на бактерии от един човек на друг. И от човека към околната заобикаляща среда.

Имате ли нужда от тези предпазители за обрив?

Ако искате спортуването Ви, да е по-безопасно и удобно, отговорът е да. Сега просто трябва да помислите как ще изберете правилния рашгард за вашите нужди. Първо, трябва да знаете, че има два различни стила мъжки рашгардове, когато става въпрос за бойни спортове, има дълъг ръкав и с къс ръкав. Трябва да мислите за качеството на дрехата. Това винаги трябва да е на първо място в ума ви. Искате да сте сигурни, че разполагате с компресионна защита срещу обрив, която ще издържи на тежките тренировки, които имате. Също така трябва да вземете предвид размера, заедно с цената, за да сте сигурни, че получавате такъв, който пасва и че не разбивате банката, за да го направите. Стилът също е важен. Все пак искате да изглеждате добре, когато тренирате и се биете! Налични са много страхотни марки, които може да искате да разгледате. Една от най-добрите опции за разглеждане е на марката VENUM. Ще намерите горнища с дълги и къси ръкави, както и къси панталони и клинове. Обмислете нуждите си и изберете един или няколко от тях.