0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Разлики между мъжки и дамски боксови ръкавици

разлики между мъжки и дамски боксови ръкавици

 Мъжки и дамски боксови ръкавици

На пръв поглед всички боксови ръкавици изглеждат почти еднакви, независимо дали са направени за мъже, жени, деца, аматьори или професионалисти. Традиционно анатомията на боксовата ръкавица е следната: тя има балонизирана, извита горна част за защита на ръцете и абсорбиране на удара, плюс маншет с велкро лепенка за плътно и прецизно прилягане. Но под повърхността има няколко неща, които отличават един чифт от друг и ние не говорим само за естетика. Това, че са розови, не означава, че са специално създадени за жени, така че знанието за това, което има вътре, ще помогне да се гарантира добро съвпадение.

Размер и тегло

Една от основните разлики между мъжки и дамски боксови ръкавици е размерът, но не винаги. Когато говорим за размери на боксови ръкавици, обикновено говорим за тегло. И двете категории използват една и съща конвенция за оразмеряване — тоест те са оразмерени в унции, обикновено между 4 и 20 унции. Най-основните размери на боксовите ръкавици, независимо дали са за мъже или жени, варират от 10 до 12 унции. Като цяло, по-голямото тегло се равнява на повече подплата и следователно повече защита. Въпреки това, има още едно съображение за размера, което трябва да знаете: дамските ръкавици са проектирани да отговарят на по-малък размер ръка, за да се приспособят към по-малките и по-тънки ръце на жената. И така, какъв размер боксова ръкавица трябва да купите? Първо трябва да помислите за теглото – изберете тежест, която осигурява достатъчно подплата, без да става твърде тежка. В идеалния случай трябва да изберете ръкавицата, която се чувства най-добре, както в движение, така и в покой. Ако е възможно, опитайте ръкавици, докато носите бинтове за бокс. Добре прилепналите боксови ръкавици са изключително важни не само за безопасността, но и за представянето и контрола, така че добрата практика за боксьорите, персонала във фитнеса и треньорите е да се ориентирате как да определяте размера за жени и мъже. Не забравяйте да се разледате и таблицата с размери на боксовите ръкавици на ринга за повече информация как да определите най-добрия размер ръкавица за вас.

Размер на отделението за ръце

Докато теглото на дамските и мъжките боксови ръкавици може да е еднакво, действителните им размери се различават. Всъщност това е основното, което отличава мъжките ръкавици от дамските. Боксовите ръкавици са направени с вътрешен компонент, наречен клетка за ръце. Това е частта от ръкавицата, която директно притиска дланта ви. Естествено, повечето дамски ръкавици са проектирани с по-малки версии на тези компоненти за по-удобно и прецизно прилягане. Тъй като жените обикновено имат по-тънки ръце, тези вътрешни клетки често са по-тесни, когато са предназначени за жени.

Цветове и стилове

Често купувачите приемат, че ако боксовата ръкавица е розова или лилава, тя трябва да е направена за жени. Наистина, тези ръкавици се предлагат на пазара за жени, но това не означава, че всъщност са направени по различен начин от мъжките стилове. По същия начин можете да намерите лилави или розови боксови ръкавици и за мъже. Като се има предвид това, определено има широка гама от боксови ръкавици, които са склонни да имат по-„женствени“ покрития, които също често включват дизайни, които са насочени към жените бойци. Но не можем да подчертаем това достатъчно: не избирайте чифт боксови ръкавици въз основа единствено на цвят или естетика. Докато да имате добре изглеждащ чифт е забавно, в края на деня трябва да сте по-фокусирани върху размера и защитата, за да подобрите атлетичните постижения и да запазите деликатните кости на ръцете защитени.

Намиране на перфектният чифт

Независимо за кого са предназначени, боксовите ръкавици се предлагат в невероятно разнообразие от стилове с много уникални характеристики. Изберете чифт, който ще ви помогне да подсилите играта си, без да ви забавя или да причинява наранявания. В магазин „Лидерфитнес“ сме повече от щастливи да ви помогнем да намерите подходящия чифт боксови ръкавици. Тъй като разбираме, че прилягането, усещането и комфортът са от първостепенно значение за превъзходство в спорта, ние сме щастливи да предложим лесно връщане или замяна на всеки чифт ръкавици от нашата селекция.