Leader Fitness
0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Тренировка за коремни мускули

тренировка за коремни мускули

Изграждането на коремната мускулатура ​​е жизненоважна част от всеки режим на домашна тренировка за коремни мускули. Но как можете да постигнете добре балансирана самостоятелна тренировка у дома, ако не можете да стигнете до фитнеса?

За да ви помогнем, събрахме няколко страхотни домашни тренировки за корем, които да добавите към вашата тренировъчна програма. За нула време ще изградите видима коремна преса.

Тренирането на коремните мускули е важна част от всяка тренировъчна програм. За да ви помогнем да постигнете вашите фитнес цели , ние съставихме този списък с фантастични домашни тренировки за корем. Преди да започнете, не забравяйте да загреете правилно, да се разтегнете и да станете гъвкави!

1. Коремни преси от легнало положение

Упражнение, което всички сме правили и издържа изпитанието на времето поради една проста причина. Работи! Доста сме уверени, че знаете как да правите коремни преси, но все пак ще опресним паметта ви. Легнете по гръб, огънете коленете си под ъгъл от 90 градуса и дръжте краката си плътно на пода. Опитайте се да намерите нещо, за което да ги закачите, за да ги спрете да се движат. Поставете ръцете си зад главата си, включете корема и повдигнете торса си, така че да образува v-образна форма с краката ви. След това се спуснете надолу по контролиран начин. Това е фантастична домашна тренировка за коремни мускули.

2. Crunch

Крънчът е много подобна домашна тренировка за коремни мускули като седенето, но е малко по-различна техника. Започнете в същата позиция като при предходната тренировка, но вместо да повдигате целия си торс, трябва просто да натиснете долната част на гърба си в пода и да повдигнете раменете си на няколко сантиметра от пода. Върнете се в изходна позиция под контрол. Наистина е важно да държите долната част на гърба си на пода тук, или няма да има положителен ефект.

3. Планк

Друго добре известно основно упражнение, дъската е страхотно допълнение към всеки домашен режим на тренировка за коремни мускули. Това е страхотно упражнение, както за коремните мускули и е идеалното допълнение към други тренировки.

Първо, трябва да станете на пода почти така, сякаш ще правите преса. Вместо да сте на ръцете си обаче, вие ще почивате на лактите си. Изправете се на пръсти и се уверете, че поддържате права линия по целия път от петите нагоре през гърба. Включете корема, глутеусите (и почти всяка друга мускулна група, която наистина имате) и задръжте за 30 секунди. Направете кратка почивка и опитайте отново. След като 30 секунди започнат да стават сравнително лесни, опитайте да увеличите продължителността на задържането до 45 секунди.

4. Спайдърмен преси

Освен че насочвате корема си, това е и фантастична тренировка за гърди. Като начало заемете стандартна позиция за преса. След това, правите нормална преса нагоре, докато слизате, повдигнете дясното си коляно до десния лакът – като държите крака си на земята. Задръжте тази поза за няколко секунди и се върнете в началната си позиция. Повторете на редуващия се крак, като се уверите, че правите еднакъв брой повторения от двете страни. Това е превъзходна домашна тренировка за корем, която да добавите към тренировъчния си режим.

5. Страничен стоеж

Нашето последно упражнение за днес. Това изисква да лежите на лявата си страна, с изправени колене и събрани крака. След това се подпирате на лявата си ръка и повдигате бедрата си, така че тялото ви да образува права линия от краката до главата. Ангажирайте скормните Ви мускули си и дишайте дълбоко. След това опитайте от другата страна. Опитайте да се задържите за около минута от всяка страна.