Leader Fitness
0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

8 задължителни артикула за Спорният Сак

спортен сак

За всеки, който ходи редовно на фитнес или бокс, опаковането е доста рутинна процедура. Може да държите спортен сак или раница предварително опаковани в колата или спалнята си, която можете просто да вземете и да отидете. Някои посетители на спортни зали дори имат готови няколко сака за различни видове тренировки.

Ако пътувате или посещавате фитнес зала, различна от вашата собствена, не е необичайно да забравите някоя важна част от фитнес екипировката. Освен това определени артикули, предоставяни безплатно във вашата фитнес зала (като кърпи или ключалки), може да не са безплатни другаде.

За да предотвратите злополуки, ето списък със „задължителни неща“ за всеки спортен сак плюс няколко луксозни артикула, които да приберете за всеки случай.

Спортен Сак:

спортен сак онлайн

Преди да отделите време да опаковате спортната чанта, помислете дали тя отговаря на вашите нужди. Няма смисъл да мъкнете прекалено голяма чанта или да се опитвате да натъпчете всичко в твърде малка чанта. Чантата за спорт с подходящ размер ще носи всички неща, от които се нуждаете, и ще бъде достатъчно мобилна, за да носите в обществен транспорт (като автобус или метро), ако е необходимо.

Ако планирате да вземете душ във фитнеса, помислете за закупуване на сак с отделни мокри и сухи отделения (включително такава за вашия мобилен телефон или музикален плейър). Презрамката трябва да се регулира и да лежи удобно на рамото ви, без да се врязва.

Изберете сак, който може да се пере и диша, за да избегнете неприятни миризми на мухъл и плесен

 1. Спортни обувки

Вашите обувки за фитнес може да изглеждат като очевидна част от екипировката, но е важно да имате предвид конкретния тип обувка, от която ще се нуждаете за конкретна тренировка. Не искате да се появявате на курс по спининг и да откриете, че имате само обемисти маратонки.

Има страхотни универсални спортни обувки , които да носите във фитнеса, но ще имате полза от съчетаването на правилната обувка за конкретна дейност. Има разнообразие от достъпни обувки, предназначени специално за вдигане на тежести, крос тренировки, скално катерене на закрито и бягане на закрито.

Наличието на различни спортни обувки в спортен сак, които да сменяте, също ще ви даде достатъчно време, за да изсушите напълно всеки чифт между тренировките, което ще ви помогне да избегнете неприятната миризма на краката .

 1. Дрехи за тренировка

Няма нищо по-лошо от това да забравите важна част от тренировъчната екипировка. Липсващ чифт чорапи може да превърне една иначе продуктивна тренировка в рецепта за мазоли на краката.

В зависимост от вашата тренировка, някои основни елементи, които трябва да опаковате, може да включват:

 • Чисто бельо
 • Свеж чифт фитнес чорапи
 • Аксесоари за глава (напр. лента за глава, вратовръзка за коса или клипс или шапка)
 • Бански костюм, шапка за плуване и очила
 • Тренировъчно горнище и долнище ( къси панталони , спортни панталони или клинове)
 1. Кърпа за фитнес

Някои фитнес зали изискват да носите кърпа на пода – и има основателна причина. Дори и да не се потите явно, всяка оставена влага може да бъде усетена от следващия човек, използващ оборудването.

Използването на кърпа за фитнес е не само хигиенично, но и добро възпитание.

спортен сак

Памучните кърпи обикновено са най-добри във фитнеса, тъй като влакната са изключително абсорбиращи и ще изсъхнат за кратко време. Микрофибърните кърпи също могат да бъдат удобни, защото съхнат още по-бързо.

Повечето фитнес зали предоставят чисти кърпи за ползване от членовете, което ще ви спести място в чантата ви. Някои хора обаче предпочитат да използват собствените си кърпи.

Ако се притеснявате за потта и микробите, оставени от вашите колеги, които посещават фитнес залата, носете със себе си дезинфектант за ръце. Ще откриете също, че повечето фитнес зали предлагат антибактериални спрейове и кърпи за почистване на оборудването преди и след употреба.

 1. Бутилка за вода

Никой не обича да чака на опашка пред бара на залата след тежка тренировка за вода . Бутилката за вода за многократна употреба улеснява поддържането на хидратация. Някои бутилки могат да поддържат напитките хладни до 24 часа.

Цените на бутилките обикновено варират от под 5 лв до доста над 30 лв. Ако изберете пластмасова бутилка за многократна употреба, изберете такава, която е направена от нетоксична пластмаса с бисфенол А (BPA). По-новите, вакуумно затворени бутилки за вода в идеалния случай трябва да са без конденз.

 1. Музика и слушалки

Музиката помага на някои хора да „влязат в зоната“ и да ускорят тренировката си. Ако не харесвате музиката във фитнеса си, вземете със себе си мобилния си телефон или музикален плейър . Не забравяйте слушалките си и се уверете, че устройството ви има достатъчен живот на батерията, за да издържи за вашата тренировка.

Също така ще искате да сте сигурни, че имате начин да носите безопасно устройството си и да го поддържате сухо, докато тренирате. Същото важи и за вашите тапи за уши. Често си струва да закупите качествен чифт, който е едновременно безжичен и устойчив на пот.

Потърсете устройства за възпроизвеждане на музика или аксесоари, които са предназначени за спорт, тъй като те обикновено са по-здрави.

 1. Пулсомер

Пулсомерът не е необходим за тренировка, но може да е хубаво да го имате. Той е особено полезен за интервални тренировки или когато навлизате в анаеробната зона .

Монитори за сърдечен ритъм в стил гривна се предлагат във всички ценови диапазони. Можете също така да изберете модели от по-висок клас като, който предлага функции като крачкомер, както и проследяване на сърцето и дишането.

 1. Предмети за лична хигиена

Хигиената е важна, независимо от вашата фитнес зала или избрана тренировка. Освен освежаване след тежка тренировка, вие също искате да избегнете често срещани инфекции в съблекалнята.

Краткият списък от “задължителни” артикули за лична хигиена в спортен сак включва:

 • Противогъбичен спрей или мехлем
 • Кърпа за баня
 • Сешоар
 • Хидратиращ крем за тяло и лице
 • Гребен или четка за коса
 • Дезодорант
 • Допълнително бельо
 • Шампоан и балсам
 • Сандали за душ или джапанки
 • Сапун или гел за тяло
спортен сак онлайн от leaderfitness

Често е полезно да имате специална чанта за пътуване, която да побере всичките ви артикули за лична хигиена за фитнеса. Можете да закупите малки по размери и количество, лосиони и шампоани за пътуване в повечето аптеки.

 1. Членска карта

Много фитнес зали от големи вериги вече не изискват да представяте членската си карта, за да влезете в залата. Вместо това много използват приложение, вашия телефонен номер или сканиране на пръстови отпечатъци.

Ако вашата фитнес зала все още използва карта или ключодържател, не забравяйте да ги държите под ръка в чантата си за фитнес. Някои карти имат формата на етикети и могат лесно да се закрепят към ключодържател или да се закачат към чантата ви. Картите с нормален размер могат да се съхраняват в джоб на чанта за фитнес.

Ако използвате различни чанти за тренировки, спортен сак, плуване или час по йога, но имате нужда от карта за всичките си дейности, може да е по-лесно да я държите в портфейла си.

[yasr_visitor_votes size=”medium”]