0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Защо да изберем шорти за бойни спортове

шорти за бойни спортове

Избор  на добри шорти за бойни спортове

Изборът на най-добрите бойни шорти е различен от това, което носите за ежедневни физически дейности. Материалът, кройката и дори типът на колана са различни при избора на най-добрите шорти за следващата ви битка. Също както когато инвестирате в най-добрите боксови ръкавици, най-добре е да се съсредоточите върху качеството и конструкцията на вашето MMA тренировъчно оборудване. Облеклото, което носите, и оборудването, което използвате, трябва да ви карат да се чувствате добре поддържани и уверени в представянето си. Ще ви преведем през факторите за закупуване, които трябва да вземете предвид, и различни характеристики на шорти за бойни спортове, така че да можете да решите кое е най-разумно, когато избирате следващия си чифт. Tyĸ мoжeтe дa oтĸpиeтe вcичĸи тoп мapĸи.

Намиране на правилните шорти за бойни спортове

Бойните къси панталони за MMA са по-прилепнали от вашето стандартно спортно облекло. Въпреки това, прилягането все още не трябва да бъде ограничаващо и да позволява пълен обхват на движение. Въпреки че ММА шортите за всяка дисциплина може да се различават леко, има няколко задължителни, независимо кой стил изберете..

Материалите са от значение за MMA облеклото

Най-добрите ММА шорти са изработени от първокласни, дишащи материали с достатъчно еластичност, за да се адаптират към вашите движения. Поради интензивността на спорта, тренировъчните шорти за MMA трябва да имат издръжлива изработка, която ще остане сигурна и ще ви осигури комфорт в дългосрочен план. В допълнение към характеристиките, които да търсите в бойните шорти, ето и няколко неща, които трябва да избягвате, когато търсите следващия си чифт.
  • Удължена дължина
Дължината на ММА шортите е от значение, тъй като материалът може да бъде манипулиран по време на битка. Когато има твърде много материал, това улеснява противниците да ви сграбчат и да ограничат движенията ви. Опростеният външен вид е необходим, за да останете гъвкави и да сте сигурни, че не давате по невнимание предимство на опонента си.
  • Джобове с цип
Стилните джобове с цип може да изглеждат като добра идея, но могат да разсейват вниманието на октагона. При такъв близък контакт по време на битка, циповете натежават джобовете и също могат да причинят нараняване. Дори и най-малката обемност може потенциално да накара бойците да хванат пръстите си и да ви направи по-резервирани в движенията ви.
  • Метален обков
Метални елементи по джобовете, връзките или всяко друго място на вашите бойни шорти представлява проблем. Придържайте се към еластични колани и връзки с покритие, за да държите шортите сигурно на място, независимо колко усилено тренирате. Дайте приоритет на стила и цената, за да намерите най-добрите ММА къси панталони. Функционалността е една част от уравнението, когато решавате кои бойни шорти са най-подходящи за вас. Не е нужно обаче да пестите от стил. С толкова много налични опции, защо не изберете цветове, графики и лога, които предизвикват интереса ви и ви мотивират да тренирате по-усърдно? По същия начин, когато сравнявате цените, най-обикновените бойни шорти ще изглеждат като изгодна сделка. Но колко дълго ще издържи материалът, когато е с ниско качество? Инвестирайте в тренировките си и помислете за печалбата, която осигуряват издръжливите, удобни и високоефективни бойни шорти.

Видове бойни шорти

Тъй като има различни движения и умения, необходими за всеки боен спорт, има смисъл само да има чифт бойни шорти, които да пасват на всяка от тях. Някои тренировки изискват високи ритници или борби на земята, докато други се фокусират върху дуел със спаринг партньор, докато стоите на краката си. Разгледайте характеристиките, които трябва да вземете предвид за всеки боен спорт, докато преценявате кои са ви необходими за битка.

ММА шорти

Гъвкавостта е основният фактор при избора на най-добрите MMA шорти . Тъй като тренировките вероятно ще се различават всеки ден, вие ще искате форма и стил, които да покриват всички основи. Традиционните къси панталони за MMA обикновено са свободни с фиксиран колан за опора. Помислете обаче върху кои дисциплини наблягате най-много, когато сте във фитнеса. Например, ако граплингът е основното ви умение, тогава по-късите, прилепнали компресионни шорти може да са най-добрият ви залог. Бойци, които търсят мускулно възстановяване, особено за BJJ, също намират, че MMA компресионните шорти са по-удобни. От друга страна, ако сте на крака през по-голямата част от времето, ще искате чифт, който предлага много вентилация и неограничено движение. Но ако не можете да решите, не е необичайно да имате няколко различни чифта ММА шорти, които да сменяте между тренировъчните дни.

Муай тай шорти

Дизайнът на шортите за муай тай е уникален със своите широки крачоли и ултра лек материал. Тъй като муай тай изисква поредица от високи ритници и удари с коляно, също така е важно да имате неограничена мобилност. Както при другите бойни шорти, издръжливостта на тъканта и подсилените шевове са от съществено значение за запазване на конструкцията непокътната по време на дълги тренировки и състезания. Междувременно намерете чифт бойни шорти, които отговарят на характера ви. Въпреки че качественият дизайн е основен приоритет, най-добрите шорти за муай тай добавят допълнителен елемент на стил.

Боксови шорти

Повечето са запознати с вида и усещането на боксовите шорти. По-голяма дължина и еластична лента на талията помагат за фиксиране на място, което ви позволява да останете гъвкави. По-специално при дамските боксови шорти , кройката предлага пълно покритие на бедрата, дупето и горната част на краката.  Като същевременно поддържа максимална мобилност. Това дава възможност на бойците да удрят, ритат и скачат удобно без ограничения. И както при шортите за муай тай, боксовите шорти също обикновено се правят от сатен, найлон или комбинация от подобни леки материали. Целта е да останете хладни и удобни, докато интензивността на битката се нагрява на постелката. Повече информация може да откриете в нашият блог.