0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Жилетка с тежести и подходящи упражнения с нея

Жилетка с тежести

Жилетка с тежести може да изглежда като вид тренировъчен комплект, който е създаден за някой, който има много сериозен подход към тренировките си. Но увеличаването на натоварването, когато бягате или се подлагате на HIIT тренировки и силови тренировки, спомагат да изгарянето на повече мазнини за по кратко време.

Повишаването на това телесно тегло в упражнения като бягане, гимнастика, клекове, напади, набирания, CrossFit тренировки и лицеви опори може да натовари тялото ви, като го принуди да работи по-усилено, като същевременно изграждате повече издържливост мускули.

Те не само ще помогнат в стремежа към изграждане на сила и подобряване на издръжливостта на цялото тяло. Използвайте го правилно и той също може да предложи добре дошъл кардио тласък.

Въпреки че жилетката пълна с тежести, звучи като доста проста покупка, има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да я закупите: Преди да сложите жилетката на торса си, прочетете нашите съвети какво трябва да вземете предвид, след което изберете най-добрите висококачествени регулируеми жилетки с тежести, които да ви помогнат да тренирате ефективно.

Какви упражнения можете да правите с жилетка с тежести?

Ще използвате ли жилетката с тежести за повишаване на вашата издържливост с бягане с висока интензивност?

Какво ще кажете за тренировки с допълнително тегло по време на ходене, за да помогнете за увеличаване на загубата на тегло?

Ако имате ясна представа как и къде ще използвате добре тази жилетка, можете да потърсите такава, която е по-подходяща за предназначението й.

За бягане в идеалния случай ще искате жилетка с тегло, което може да ви за издръжливост и сила.

Това може да означава да изберете по-леко тегло от 5 кг за удобно прилягане и обхват на движение за горната част на тялото ви. За да избегнете триене, както и нещо, което предлага фиксирано тегло, което не може да се регулира.

Жилетка с тежести leaderfitness

Също така потърсете дишащ универсален дизайн с удобни презрамки. Които се регулират лесно и могат да се носят с плътно прилягане, без да се отразяват на крачката ви.

Други характеристики на жилетката, за които трябва да внимавате, са неща като светлоотразителни ленти или светлоотразителни ивици. Заедно с мрежести джобове за съхранение на вашия телефон, ключове, портфейл или енергийни гелове.

Водоустойчивостта може да бъде допълнителен бонус, ако не възнамерявате да оставите дъждовен ден да попречи на тренировката ви.

Ако целта ви е да използвате жилетка с тежести, за да допълните силовата тренировка, същите правила важат и за предната част. Но си струва да обмислите избора на по – тежък вариант 10, 15 или 20 кг. Като изберете жилетка с тежести, които могат да се регулират на стъпки.

По този начин имате способността да променяте нивото на съпротивление по време на тренировки.

По-добри ли са фиксираните жилетки от жилетките с регулируеми тежести?

Много регулируеми жилетки осигуряват това допълнително натоварване. Чрез индивидуални тежести с помощта на стоманени плочи или тежести за торби с пясък.

Това означава, че можете лесно да регулирате натоварването. Което може да му даде повече гъвкавост по отношение на набора от упражнения и тренировки, за които можете да го използвате добре.

По-важното е, че може да ви помогне да се приспособите към усещането за тренировка с това допълнително тегло. Като ви позволи да започнете с лекота и да надградите, когато се почувствате по-комфортно. Да преминете тренировките с тежести на следващото ниво.

[yasr_visitor_votes size=”medium”]