0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Как да изберете фитнес уреди за вашата зала

Как да изберете фитнес уреди за вашата зала

Как да изберете фитнес уреди за вашата зала

Фитнес индустрията процъфтява, превръщайки комерсиалните фитнес зали във водещ бизнес избор. Сред най-важните фактори, които решават успеха на вашия новостартиран бизнес, е оборудването за фитнес, което поставяте. Наличието на правилното фитнес оборудване е ключът към привличането и задържането на клиенти. Когато решите да закупите фитнес оборудване за професионални фитнес зали , се натъквате на достатъчно възможности, достатъчно адекватни, за да ви объркат и затруднят да изберете най-обещаващите. Тук сме съставили списък с търговско фитнес оборудване, което е незаменимо както за откриване на нова фитнес зала, така и за работа на съществуваща.

 Кардио оборудване

Кардио оборудването помага за укрепване на здравето на сърцето. Тези машини вероятно ще бъдат намерени във всяка търговска фитнес зала. Освен добро здраве на сърцето, това фитнес оборудване също улеснява загубата на тегло и управлението на стреса. Днешният пазар предлага широка гама от уреди за кардио фитнес, от които са най-известните именно:
  • Велоергометри
  • Спининг байкове
  • Гребни тренажори
  • Фитнес стълби
  • Кростренажори
  • Ски тренажори
  • Лежащи велоергометри / рекумбенти

 Тежести

Тежестите са още едно важно фитнес оборудване във всяка търговска фитнес зала. Това оборудване позволява на потребителите да работят върху мускулите си и да подобрят външния си вид. Трениращите могат да упражняват всяко движение с тежести. Тежестите са много по-евтини от други фитнес уреди за търговски фитнес зали и заемат по-малко пространство. Най-популярните примери за оборудване за тежести за търговска фитнес зала включват:
  • Гири / Дъмбели
  • Фиксирани щанги с тежести
  • Пясъчни тежести за ръце и крака
  • Дискове – различни килограми, от 0,5 кг до 25 кг.
  • Комплекти тежести с лостове

 Пейки за тежести

Пейките за тежести, известни още като фитнес пейки, се използват при тренировки с тежести. Те поддържат широка гама от тренировки. Пейките за тежести се предлагат в различни стилове и дизайни, включително регулируеми, нерегулируеми, плоски и помощни пейки. Пейките за вдигане на тежести се предлагат с множество опции за регулиране, капацитет, ширина и размери, така че щателното проучване и изборът на тези, които могат да отговорят на различните изисквания на клиента, е жизненоважно.

 Стойки за клек и Смит Машини

Стойките позволяват на хората да тренират в релаксираща среда. Всяка комерсиална фитнес зала трябва да има една или повече силови стойки. Потребителите могат да стоят в това фитнес оборудване, докато тренират. Те са предназначени да помогнат на хората да подобрят качеството на тренировката си. Оборудването дава на потребителите гъвкавостта да извършват няколко повдигания. Популярните упражнения, изпълнявани на силова стойка, включват клекове, мъртва тяга и лежанка.

Фитнес уреди с вградени тежести / Кабелни фитнес уреди

Машините с кабели, известни също като машини с макари, са вид оборудване за фитнес, използвано за тренировки с тежести. Машините имат регулируеми кабелни макари, които позволяват на потребителите да извършват дейности в различни посоки. Може да се използват за самостоятелни тренировки или заедно със свободни тежести. Машините, които се очаква да бъдат намерени в почти всички търговски фитнес зали, са въздействащи части от фитнес оборудване за постигане на най-добри резултати при тренировка, ако се използват правилно.

 Бягащи пътеки

Бягащите пътеки са може би най-известното фитнес оборудване, подходящо както за домашна, така и за професионална употреба. Бягащите пътеки, вид кардио оборудване, позволяват на потребителите да извършват аеробна дейност на закрито. Бягащите пътеки , които обещават лесни и ефективни тренировки, са един от основните избори на любителите на фитнеса, независимо от местоположението им на тренировки (домашна или търговска фитнес зала).

Основни фактори, които ще ви помогнат, да направите правилен избор на фитнес уреи за вашата зала

  •  Попитайте за гаранционния срок
Фитнес оборудването е по-податливо на износване поради постоянна употреба. Следователно изборът на фитнес оборудване, което се предлага с гаранция, е разумен избор, за да избегнете допълнителни разходи. Когато се насочвате към закупуване на фитнес оборудване за търговски фитнес зали , не забравяйте да съберете подробности за гаранционния период и наличните безплатни услуги от продавача. Няма нужда да казваме, че трябва да изберете марката, която предлага най-доброто.
  •  Помислете за пространството
Колко площ имате, за да поставите вашето фитнес оборудване? Фитнес оборудването за търговски фитнес зали се предлага в различни размери. Трябва внимателно да проучите наличното пространство и да изберете търговското фитнес оборудване, което ще пасне най-добре на това пространство. Не забравяйте, че фитнес оборудването не може да заема цялото пространство. Фитнесът ви, също ще разполага с удобства като съблекални, бани, офис и т.н. За да разпределите ефективно стаите и да уредите всичко, е необходим правилен план, за който най-добрата идея е помощта на професионалисти.
  • Вземете решение за търговските типове оборудване за фитнес
Както беше посочено по-рано, днес има широка гама от фитнес оборудване за търговски фитнес зали и е практически невъзможно да се събере всичко на едно място, така че трябва да решите кое фитнес оборудване да поставите. Задълбоченото проучване на пазара е от решаващо значение за вземането на правилния избор.

 Марката има значение

Качеството на вашето търговско фитнес оборудване е също толкова важно, колкото изборът на правилното фитнес оборудване. Вашата фитнес зала трябва да има оборудване за фитнес, което е безопасно, дълготрайно и надеждно. Така че е необходимо да се внимава при избора на марка. Има по-голяма вероятност да получите издръжливи и надеждни продукти, когато предпочитате доверена компания с добра пазарна репутация.
  •  Погледнете в джоба си
Фитнес оборудването е доста скъпо. Така че, когато става въпрос за избор на фитнес оборудване за търговска фитнес зала, вашият бюджет играе важна роля. Не можете да си позволите да правите компромис нито с качеството, нито с цената, така че намирането на продукти с добро качество на най-ниските цени може да отнеме известно време. Отнема много време е да се намери оптималното фитнес оборудване за търговски фитнес зали. Информацията, представена по-горе, е събрана, за да улесни трудната задача за вас. Надявам се това да е било полезно.