0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Как да изберем каска за бокс?

каска за бокс

КАК ДА НАПРАВИМ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР ЗА КАСКА ЗА БОКС

Каска за бокс е важна част от оборудването за всеки, който иска да тренира безопасно, особено когато включва контактни тренировки.

Всъщност за много спортисти боксовите ръкавици и каски вървят ръка за ръка при закупуване на екипировка, но с толкова много марки и възможности за избор на стил и дизайн, може да е трудно за начинаешите спортисти да разберат разликите.

Затова се га ще разгледаме три модела каски за бокс и ще обясним какво трябва да търсите, когато пазарувате каски, заедно с 3 примера за някои от най-добрите на пазара.

КАКВО ДА ТЪРСИТЕ ПРИ БОКСОВИТЕ КАСКИ

Има четири основни неща, които трябва да търсите, когато пазарувате боксови каски:

  1. Сигурно прилягане – Последното нещо, което искате, е каската да се движи от главата ви всеки път, когато бъдете ударени. Като цяло, добрата каска ще има както каишка на гърба на главата, така и защита на брадичката, за да държи брадичката ви правилно поставена зад защитната подплата.
  2. Отворена срещу затворена каска – Това се отнася за каски, които оставят предната част на лицето открита срещу каски, които поддържат част от лицето защитена, обикновено с протектор за носа, обхващаща носа. И двете са добри, някои предпочитат отворени каски, защото е по-лесно да дишат, но ако знаете, че имате нос, който е склонен да се счупи, или ако планирате да правите спаринг с пълна сила, най-добре е с протектор за носът.
  3. Адекватна подложка – Това е изключително важно. Боксовата каска трябва да е обемиста, защото е там, за да абсорбира удара. Искате добър, дебел слой подплата с дебелина най-малко 2 см в най-тънката област.
  4. Не е твърде твърда, не е твърде мека – Искате каската да се усеща твърда, но с известна отстъпка. Ако е твърде мека, няма да може да абсорбира и да забавя удара ефективно. Ако е твърде твърда, то няма да може да разсее силата и вместо това ще позволи на кинетичната сила да се прехвърли към главата ви.

НАЙ-ДОБРИТЕ БОКСОВИ КАСКИ

Това са три каски за бокс от нашият магазин, които според нас са най-добрият избор в момента на пазара.

1. КАСКА ЗА БОКС VENUM CHALLENGER 2.0

каска за бокс venum

Това е страхотна каска за начинаещи и средно ниво, със здрави възглавнички на бузите и дебела лента на челото, тя предлага добър компромис между истинска каска с открито или близко лице.

Това всъщност е каска, която е подходяща за при спаринг при начинаещи боксьори, където ударите не са толкова силни. Този модел каска се предлага в два цята: черен и черно – бял.

2. КАСКА ЗА БОКС LEONE FULL COVER

каска за бокс leone 1947

Каската за бокс е изработена от висококачествена естествена кожа с допълнителна защита за брадичката. Тя ще ви предложи невероятна протекция, благодарение на подложките от EVA пяна.

Изключителният комфорт и сигурна позиция на протектора са осигурени, благодарение на вътрешната подплата. Която предпазва от приплъзване и в същото време спомага за отвеждането на потта. Правилната позиция е гарантирана от велкро закрепващата система, която ще ви осигури изключително плътно прикрепване на протектора.

3. КАСКА ЗА БОКС HAYABUSA T3

каска за бокс hayabusa

Протектор за глава от ново поколение. Иновативната T-Cross Strap система осигурява сигурно и комфортно закрепване което позволява каската да остане на правилното място независимо колко здраво тренирате.

С всеки удар се генерира невероятно количество сила и кинетична енергия концентрирана в много малка зона. Многослойната пяна помага за абсорбиране на силите от ударите и разсейване на енергията. Гъвкавост и лекота без обема на традиционните протектори за глава.

Дизайнът с нисък профил осигурява отклонението на ударите като същевременно предлага по-широко зрително поле което да ви помогне да виждате всеки удар който идва към вас.

ТРЕНИРАЙТЕ И СЕ ЗАЩИТАВАЙТЕ КАТО БОЕЦ

Изведете тренировките си на следващото ниво и тренирайте като боец ​​с екипировката за бойни спортове предлагана в Магазин – ЛИДЕРФИТНЕС | гр. София бул. Христо Ботев №67