0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Как да изберем подходяща пейка за фитнес?

пейка за фитнес

Най-добрата пейка за фитнес е солидна инвестиция за силови тренировки и вдигане на тежести, като ви позволяват да правите „чудовищни“ ​​упражнения в собствения си дом.

Независимо дали използвате обикновени или регулируеми  дъмбели и щанги , те ще отключат основни упражнения като преса от пейка за разбиване на гърдите.

Пейки за фитнес са универсални част от фитнес оборудването, което ви позволява да тренирате горната част на тялото, гърдите и трицепсите, заедно с упражнения за телесно тегло и други – особено ако могат да се регулират.

Не е нужно да се придържате към тренировките с тежести , тъй като здравата лежанка може да ви позволи да правите и коремни преси, когато не искате да вдигате тежести.

Въпреки че висококачествената пейка може да звучи като нещо, което е сравнително лесно да добавите към домашната си фитнес зала , има няколко неща, които първо трябва да помислите…

Коя е най-добрата пейка за фитнес?

Най-добра пейка за домашна употребаIMPULSE FITNESS IF2011

Ако искате нещо регулируемо, здраво и изградено, което да издържи (на цена, която няма да накара портфейла ви да се разплаче), тогава регулируемата пейка на Impulse Fitness отговаря на всяко ваше изискване. С максимално тегло от 350 кг, тя ще отговори на желанията и на трибойците.

Стационарна / равна или регулируема пейка?

Равната пейка за фитнес предлага добро и стабилно място за тренировки на начинаещи. Като поддържа редица движения и мускулни групи, за да ви помогне да се ангажирате с правилните упражнения. Подходяща е за тренировки, базирани на дъмбели, а също и за упражнения с щанга, ако имате свободно стояща стойка, за да комбинирате с нея.

Избирайки пейка, където можете да регулирате височината на облегалката или седалката, обаче, означава, че можете да увелите упражненията, които могат да се изпълняват за мускулни групи като гърдите, насочени към горните и долните гръдни мускули. Ако търсите нещо, което предлага повече гъвкавост, това е стилът на пейка. Струва си да помислите и за пространството. Плоска пейка с тежести ще заема повече място от сгъваема или наклонена пейка, но вероятно ще бъде по-здрава.

Каква тежест може да издържи пейката?

пейка за фитнес leaderfitness

Ще искате да вземете предвид не само вида тежест, която ще вдигате, но и вашата собствена. Уверете се, че сте проверили максималното натоварване на тежестта, за да сте сигурни, че имате най-добрата пейка за фитнес. Която не само ви побира, но също така може да ви даде място да добавите повече тежести.

Трябва ли да поставите постелка за фитнес под пейката?

Подложките за гимнастика са незадължителна, но разумна покупка. Ако планирате да изпълнявате упражнения, базирани на дъмбели, като например наведени гребения и преси. Ако искате да защитите пода от всякакви случайни падания, ще си спестите много щети.

И може би дори депозит под наем със здрава гумена подложка или пяна с висока плътност под краката си. Плюс това, способността да сваляте тежести в края на сета, без да пробивате дупка в пода, е много добре бонус.

[yasr_visitor_votes size=”medium”]