0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Как да изберем Шорти за Бойни Спортове

шорти за бойни спортове venum

Изборът на най-добрите шорти за бойни спортове е важен. Ако сте начинаещ, бързо ще видите, че има огромна разлика между шорти за бойни спортове и шорти за фитнес и кросфит.

Шортите за бойни спортове имат много опции, които служат на определена цел.

Изборът на правилните шорти за бойни спортове се свежда до вашите предпочитания и знания за:

  • Спорт

Първото нещо, което трябва да имате предвид, когато избирате подходящите бойни шорти, е в каква дейност ще участвате.

  • Шорти за муай тай

Традиционните шорти за муай тай ви позволяват да се движите свободно и да ритате по-високо. Мнозина, които са нови в спорта, смятат, че шортите за муай тай може да отнеме известно време. Изгледът и усещането на тези къси панталони не приличат на никой друг, поради преувеличения усет и ъгли.

Въпреки това, след като тренирате муай тай в чифт шорти за муай тай, ще разберете дизайна. Характеристики като изключително широки изрезки в крака позволяват високи ритници, удари с коляно и контролни ритници с лекота.

  • Оразмеряване

Получаването на правилния размер може да бъде трудно в началото. Обърнете внимание на детайлите и потърсете размерите на талията в таблицата с размери. Пазарувайте като измервате талията си и знайте, че всеки производител може да променя своите размери (като M, L, XL) малко по-различно.

  • Материал

Шорти за муай тай обикновено се правят от сатен. Вашите шорти за муай тай от по-висок клас обикновено са направени от по-лек и по-издръжлив сатен.

За тези, които тренират кръстосано или просто не харесват стила на традиционния муай тай, има алтернативи. Къси панталони в стил „хибрид“ или шорти за борба над бедрото ще запазят свободата на движение без традиционния вид на муай тай.

Ако се борите с нещо свободно, няма да ви отнеме много време, за да осъзнаете, че излишният материал ви поставя в неизгодно положение. Също така, разхлабените шорти могат да доведат до охлузвания и дори намаляване на гъвкавостта. Чифт шорти, които са дори малко ограничаващи, могат да бъдат разликата между прилагането на правилното заключване или потупването.

Поради тази причина шортите за граплинг обикновено са изработени от изключително гъвкав материал. За да намерите правилните бойни шорти, които отговарят на вашите нужди тук, най-добре е да потърсите или шорти специфични за BJJ . Компресионните шорти ( къс тренировъчен клин ) над бедрото също могат да работят добре за граплинг.

Тренировката на MMA изисква чифт шорти, толкова гъвкави, колкото и вашият тренировъчен план. Всичко споменато по-горе трябва да се има предвид, тъй като във всеки един ден може да удряте, да хвърляте високи ритници и да се борите. Поради тази причина много от нас имат нещо повече от любим чифт бойни шорти за MMA.

С напредването на спорта, технологиите и стиловете се развива и изборът на това, което се счита за чифт ММА шорти. Навремето терминът „MMA Shorts“ основно означаваше чифт издръжливи, свободни шорти за борд. По-нататъшно доказателство за тази теза е фактът, че много хора сега наричат ​​този стил „традиционни ММА шорти“.

Кои са най-добрите ММА шорти?

най-добрите ММА шорти

Изборът на най-добрия чифт ММА шорти се свежда до няколко неща:

Тренировка срещу състезание – Чифт къси панталони, с които тренирате всеки ден, ще понесат по-голямо напрежение в сравнение с късите панталони, с които се състезавате.

Свободни шорти срещу къс тренировъчен клин – Прекарвате ли по-голямата част от времето си в борби или обикновено сте на крака? По-свободните ММА шорти ще позволят пълен обхват на движение, като същевременно осигуряват превъзходна вентилация в сравнение с компресионните ММА шорти.

От друга страна, компресионните шорти могат да осигурят помощ при възстановяване на мускулите, несравнимо усещане за лекота и са най-добри за BJJ.

Дължина – Класическите (или традиционните) ММА шорти са удобни на много хора, особено на начинаещи, които се чувстват по-комфортно. „Удобни“ в този контекст означава, че слабите ми, бели като ледник бедра няма да бъдат изложени на показ. Те са по-дълги и обикновено са малко по-свободни. Въпреки това в много фитнес зали се виждат ММА бойци да тренират с къси шорти.

Дължина

Без значение от дисциплината, най-вероятно ще намерите къси панталони в различни варианти на дължина. От традиционни ММА шорти до къси шорти. Дължината, която изберете, ще зависи от вашия спорт, вашия стил на битка и предпочитания. По-дългите къси панталони за ММА не означават непременно ограничение на движението, ако са изработени правилно.

Тренировъчен клин или Шорти

Тренировъчен клин или Шорти

Компресионните къси клинове са много леки и удобни. Използваните материали не са ограничаващи и много гъвкави. Компресионните шорти също помагат за възстановяване на мускулите и са по-добри за BJJ.

Традиционните бойни шорти са по-свободни, но обикновено имат връзки за регулиране на стегнатостта на колана. Ще откриете, че тези шорти имат повече въздушен поток и когато са направени от висококачествени материали, те са изключително гъвкави за всеки спорт.

Материали

Традиционните ММА шорти обикновено се произвеждат от комбинация от спандекс и полиестерен композитен материал. Шортите за муай тай, от друга страна, са направени от сатен или найлон. Използваните материали са критични за формата и функцията на шортите. Полиестерът е много по-хидрофобен от спандекса, намиращ се в ликрата, което означава, че няма да абсорбира толкова много пот и ще изсъхне по-бързо.

Можете също да потърсите къси панталони със специфични материи в ключови области, за да постигнете баланс между издръжливост и гъвкавост. Ако това представлява интерес за вас, потърсете бойни шорти, които имат разтегливи панели в областта на чатала и бедрата.

Закопчаване

Закопчаването на MMA шортите не само държи шортите ви, но също така може да причини дискомфорт или дори повреда на вашите шорти, ако не е проектирано правилно. Обикновено повечето къси панталони за MMA ще имат връзки и велкро затваряне с кукичка и примка, като Vale Tudo, муай тай и компресионните шорти нямат допълнителна система за затваряне.

За MMA къси панталони предпочитаме затваряне, което се затваря над горната част на колана вместо отстрани, просто защото предотвратява дразненето на кожата от открито велкро. Големи разлики има и в качеството на велкро.

По-новите стилове изглеждат по-скоро като командна лента срещу традиционната размита/драскаща опция. Това означава, че има по-малък шанс вашето надраскано велкро да се търка върху материал от висок клас като ликра по време на тренировката ви и по същество да го накъса.

Странични цепки или панели

Тренировката във всеки спорт, независимо дали BJJ, муай тай или дори традиционен боен спорт изисква краката ви да се движат свободно. Без значение какъв стил изберете, най-вероятно ще имате възможност за странични цепки или панели, които предлагат голяма свобода на движение.

Традиционно бяха необходими странични цепки, изрязани високо отстрани на шортите. Mатериалите обаче са изминали дълъг път и лесно можете да практикувате муай тай в правилния чифт шорти, ако са добре изработени.

Вашата личност

Изборът на най-добрите бойни шорти просто не би бил пълен, без да вземете предвид вашата личност! Без значение каква комбинация от форма, характеристики и т.н. изберете, все още има много начини да изразите себе си и да намерите шорти за бойни спортове, които демонстрират вашия стил.

Ще изберете ли крещящата, ярка цветова схема или скритото матово черно? Има много комбинации от характеристиките по-горе, които могат да свършат работа и да бъдат това, в което искате да се биете.

Продуктите на Марката Venum са направени от бойци, за бойци. Тази статия има за цел да отвори ума ви за безкрайните комбинации, така че да можете да дадете приоритет и да изберете най-добрите бойни шорти. Сега, когато сте готови, преминете към Venum Fight Shorts и разгледайте нашата селекция от най-добрите бойни шорти за MMA, BJJ, бокс и други бойни спортове.