0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Как да навием бинтове за бокс

как да навием бинтове за бокс

Днес ще ви преведем през нашето ръководство за боксови бинтове и ще ви покажем как да навием бинтове за бокс и как да ги сложите правилно. Има много начини, по които можете да навиете бинтовете, но ние ще ви покажем най-често срещания начин.

Бинтовете за бокс са основен елемент за всеки боец. Те помагат за защита на всички малки кости и стави в ръката ви и поддържат китката ви сигурна по време на тренировка

Ръководство на навиване на бинтове

Първото нещо, което трябва да направите, е напълно да разопаковате и двете ленти и да ги проверите. Първо искате да сте сигурни, че са подходящи за вас. Измерете ги, за да проверите дали са дълги поне 180 инча или 4,5 метра. От по-късите бинтове няма да получите подходящата защита.

Можете да закупите 120″ инча или 3 метра бинтове за хора с по-малки ръце или деца. Не се притеснявайте, ако имате по-малки бинтове, това ръководство ръце пак ще ви е подходящо.

Започнете с палеца си

Ръководство на навиване на бинтове

Започнете, като прокарате палеца си през примката. Дръжте ръката си с дланта надолу и започнете първо да увивате опакото на ръката си. Започнете да обикаляте около китката си с лентата за ръка, както можете да видите на снимката по-долу. Уверете се, че сте увили първо гърба на ръката си, вместо предната част, тъй като бинтовете може да се разхлабят по време на тренировка. Започвайки от китката.

Обиколете китката си три пъти, за да сте сигурни, че имате достатъчно защита, но не забравяйте, че докато правите това, не я стягайте прекалено. Все още искате кръвта да стигне до ръцете ви, докато тренирате, така че имайте това предвид.

навиване на бинт около палеца

След като обиколите китката си няколко пъти, можете да преминете към ръката си. Не забравяйте, че тук искате да се прицелите повече в ръката си, отколкото в кокалчетата на пръстите. След това ще направите кокалчетата на пръстите си, така че се уверете, че отивате над палеца и точно под.

Увиване между пръстите

Увиване на бинт между пръстите

След като покриете ръцете си, можете да преминете към пръстите и кокалчетата. Докато завършвате третото обвиване около ръката си, издърпайте бинтовете под дланта си. Битновете трябва да бъдат там, където китката ви среща долната част на палеца.

Това е така, защото сега ще навивате нагоре и палецът ви ще ви помогне да запазите бинтовете на място. След това издърпайте върху ръката си между малкия и безименния пръст.

Увиване между кокалчетата на пръстите ви.

Увиване на бинт между кокалчетата

Сега ще трябва да поставите бинта между палеца и показалеца си, както можете да видите тук. Обвийте отново ръката си, като се насочите към китката си. След като кръстосате ръката си, увийте долната част на китката си.

Сега продължете отново, за да покриете следващата празнина между безименния и средния пръст. След като сте увили това кокалче, ще повторите стъпката от по-рано, преминавайки през ръката си, около китката и обратно нагоре, за да покриете следващата празнина, която ще бъде между показалеца и средния пръст.

Веднъж около палеца

Увиване на бинт около палеца

Когато приключите с навиването на кокалчетата, можете да преминете към палеца си. Така че, след като сте увили през ръката си и обвивката е под долната част на ръката ви точно под палеца ви, сега ще увиете над и под палеца си. Трябва да направите това само веднъж.

Обърнете ръката си и издърпайте бинта по дланта си и сега започнете да увивате около ръката си, отпред и отзад. Уверете се, че сте покрили кокалчетата си три пъти.

Увиване на бинт около китката

След като приключите с увиването на кокалчетата на пръстите си, използвайте останалия материал, за да покриете китката си. Така че просто следвайте инструкциите, които направихте преди, за да използвате останалия материал.

Завършете с велкро

Handwraps с велкро лента

Завършване на поставянето на вашите Handwraps с велкро лентата. Накрая използвайте велкрото, за да затегнете бинтовете на място и да ги направите сигурни. След като направите това, стиснете юмрук, за да проверите дали обвивките се чувстват удобно и не болят.

Ако всичко е наред, най-накрая можете да сложите ръкавиците си. Само не забравяйте, ако ръцете ви започнат да болят или се обезцветят по всяко време, свалете ръкавиците и бинтовете. Оставете ръката си да диша и след това опитайте да ги увиете отново, но не толкова стегнато.