0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Най-доброто кросфит оборудване за вашата тренировка

кросфит оборудване от leaderfitness

Правете AMRAP и EMOM тренировки в домашния си фитнес с плиометрични кутии, пудовки, бойни въжета и др с кросфит оборудване.

Кросфит оборудване за вашата тренировка

CrossFit интегрира аеробни упражнения, упражнения, базирани на телесно тегло, и олимпийско вдигане на тежести, за да подобри цялостната физическа годност. Постоянното разнообразие от функционални движения е от ключово значение за успешния CrossFit режим и е наличен богат избор от оборудване, което да ви помогне да го интегрирате в домашните си тренировки.

Започнете с основни неща като щанга, въже за скачане и лост за набирания и добавете, когато бюджетът ви позволява. Най-доброто оборудване е универсално, здраво, безопасно и висококачествено, за да издържи дълго време.

Специализираните кросфит фитнес зали разполагат с асортимент от оборудване като дъмбели, бързи въжета, лостове за набирания, медицински топки, гребни тренажори, въздушни велоергометри и много други. Независимо дали купувате плиометрична кутия, гири, бойни въжета или нещо друго, важно е да търсите оборудване, което отговаря на вашето ниво на опит, като същевременно ви предизвиква.

Трябва също така да имате предвид издръжливостта на продукта и лекотата на съхранение. Проучихме популярни продукти с тези характеристики, за да намерим най-доброто CrossFit оборудване за всичките ви тренировки.

Кутия за Подскоци Plyo Box Amila Fitness

  • Неплъзгаща се повърхност
  • Три налични височини
  • Налична опция за тежък режим на работа

Обичаме тази плиометрична кутия заради интелигентния и безопасен дизайн. Докато plyo boxes са отлични инструменти за изграждане на експлозивна сила и същевременно кондициониране на вашата сърдечно-съдова система, много трениращи могат да ожулят пищялите си (и понякога да се подхлъзнат и да се спънат) в тези, направени от метал и дърво.

Тази кутия коригира това, тъй като е направена облицована от пяна с висока плътност и има неплъзгаща се повърхност. Ако прецените погрешно дистанцията си или опитате последен скок на кутията на уморени крака, е много по-малко вероятно да се нараните.

Тази кутия тежи 21 кг, което я прави достатъчно здрава, за да скочите върху нея безопасно, когато е подпряна на стена. Тъй като има различна дължина, дълбочина и височина, можете да позиционирате кутията по три различни начина, за да създадете предизвикателно изживяване при скок на кутия отвсякъде.

Бързо Въже за Скачане Amila

Скачането на въже е едно от най-ефективните аеробни упражнения, които можете да добавите към CrossFit тренировка, повишавайки сърдечната честота и изгаряйки калории, като същевременно тонизирате мускулите от главата до петите. Но качественото скоростно въже е от решаващо значение за плавно скачане.

(Няма нищо по-лошо от използването на въже, което се хваща, убивайки ритъма ви, докато размахва ръцете и краката ви.) Не можете да сбъркате с този избор от Amila Fitness, водеща марка в света на CrossFit.

Тренировъчно въже

Лагерната система, използвана в това скоростно въже, ви позволява да достигнете максимални обороти, а покритието на дългия 300 см регулируем кабел за скачане му придава както скорост, така и издръжливост.

Харесва ни, че дръжките се въртят независимо от въжето, така че можете да поддържате удобен захват, без да се притеснявате, че кабелът ще се усуче или закачи.

Пудовка Олимпийска Състезателна Amila Fitness

Пудовките са основна част от CrossFit, защото предоставят различни начини за позициониране и захващане на по-големи тежести. Можете да ги използвате за по-бавни, по-контролирани движения като изправени редове или за по – експлозивни движения като люлеене на бедрата .

Когато става въпрос за повдигане с пудовки, вашите възможности за тренировка са неограничени.

Тези пудовки от Amila Fitness са идеални за домашни фитнес зали. Въпреки че са по-големи от традиционните пудовки, ние харесваме, че теглото е добре балансирано, а удобният дизайн на ръкохватката ви позволява да ги използвате за почти всяко упражнение.

Велоергометър Renegade Air Bike AB100

Когато става въпрос за аеробния компонент на CrossFit и кросфит оборудване, не можете да победите ефективността на въздушен велосипед. Задвижван единствено от вашето физическо усилие, велосипедът ангажира цялото ви тяло и повишава бързо сърдечната честота, като същевременно е щадящ ставите ви.

Интервалните тренировки с въздушно колело изгарят максимално калории и поддържат кръвта ви да изпомпва, докато се движите през останалата част от тренировката.

Този въздушен велосипед Renegade има неограничен диапазон на въздушно съпротивление, така че колкото по-бързо въртите педалите, толкова по-трудна става тренировката. Верижната задвижваща система от промишлен клас прави велосипеда много издръжлив и надежден, а LCD дисплеят споделя данни като обороти в минута, скорост, общо време, изминато разстояние, изгорени калории и генерирани ватове.

Педалите имат ръкохватка против хлъзгане и ни харесва, че кормилото има няколко опции за ергономичен захват както за персонализиране, така и за комфорт. Това е качествен кардио уред, който кросфитърите от всички нива могат да използват успешно.

Тренировъчно Въже Amila Fitness

Бойните въжета изглеждат интензивни, но са страхотни инструменти за тренировка за всеки, който се интересува от изграждане на мускулна и сърдечно-съдова издръжливост, като същевременно поддържа отличен обхват на движение в ставите си.

Извършването на кондиционна работа с бойни въжета не само ви поддържа в топ форма, но също така ви помага да избегнете наранявания. Освен това те са невероятно гъвкави. От мощни удари до редуващи се кръгове до скачане, вашите възможности за упражнения с бойно въже са безкрайни.

Бойното въже на марката Amila Fitness може да изглежда малко по-различно от черното плетено въже в местната CrossFit зала, но неговият дизайн го прави по-функционално за домашна фитнес зала и защо го избрахме за нашия списък. Тръбният найлонов ръкав, покриващ плетеното въже с три усуквания, предотвратява протриването и предпазва въжето от навлизане на мръсотия, така че то ще издържи много по-дълго.

Все още тежи достатъчно, за да създаде действието с камшик, от което се нуждаете за упражнения с бойно въже. Препоръчваме да използвате по-къси въжета за домашни фитнес зали, защото изискват по-малко място.

Какво да търсите в оборудването за кросфит

Какво да търсите в оборудването за кросфит
  1. Универсалност

CrossFit тренировките са пълни с разнообразие. Изборът на оборудване, което може да ви помогне да изпълнявате широк набор от WOD и класически CrossFit движения, е добра идея, ако искате да добавите към домашната си фитнес зала. Плио кутии, пудовки и тренировъчни въжета са отличен избор, защото могат да се използват за безкрайни упражнения и комбинации.

  1. Качество

CrossFit е известен със скоростта и силата на своите упражнения. Поради тази причина безопасността е от първостепенно значение. Изберете оборудване, което е здраво, неплъзгащо се и издръжливо. Също така е добра идея да изберете качество. Така че вашето оборудване да издържи, което го прави по-заслужаващо покупката в дългосрочен план.

  1. Размер

Помислете за оборудване, което се вписва в пространството, което имате, за да го съхранявате. Ако обичате да тренирате на открито или в движение, CrossFit оборудването, което пътува добре, е разумен избор. Бойни въжета, успоредки и въже за скачане са добри примери. Ако търсите по-големи части от оборудване, като кростренажор. Въздушен велосипед или кутии за плио, потърсете такива, които могат лесно да се сгъват или подреждат и съхраняват.