0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Спин Байк / Spin Bikes – Какво трябва да знаете

Spin Bikes

Станете от седалката и накарайте кръвта си да изпомпва с тренировка със Спин Байк / Spin Bikes. Спин байковете са невероятен начин да увеличите сърдечната си честота и да изгорите калории. Това е активна тренировка, която държи ума ви ангажиран толкова, колкото и тялото ви, така че нека да разгледаме тук всичко, което трябва да знаете за спинбайка, преди да го използвате в рутинната си домашна фитнес зала.

Спин Байк / Spin Bikes – Маховик

Целта на спинбайка е да симулира възможно най-добре колоезденето по пътя. Това се постига с маховика, метално колело отпред или отзад на велосипеда, което се върти със силата, която упражнявате, когато въртите педалите. По-тежките маховици с прецизна конструкция като 25-килограмовия маховик предлагат възможно най-гладкото возене.

Системите за ремъчно задвижване, също помагат за създаването на невероятно гладко въртене на педалите, като намаляват количеството триене и движещите се части между коляновия вал и маховика на велосипеда.

Съпротивление

Най-добрите практики за спинбайк

Най-добрите практики за спинбайк са свързани с разнообразие. Регулирането на съпротивлението на вашия велосипед по средата на карането е това, което ви позволява да симулирате изкачване на хълм или спринт през участъка. Съпротивлението обикновено може да се регулира с копче или лост около предната част на велосипеда. Който обикновено има почти неограничен потенциал за съпротивление.

Стандартният дизайн за устойчивост на въртящи се велосипеди, наблюдаван при велосипеди е ​​подложка, която се трие в маховика, за да забави движението му и да принуди водача да върти педалите по-силно. Алтернативно, велосипеди като Спининг Байк Amila Peloton използват система за магнитно съпротивление, която създава съпротивление чрез магнитно забавяне на маховика и предлага по-тихо каране поради намаляването на триенето и движещите се части.

Дисплей

Дисплеят на велосипеда, обикновено LCD екран и ви показва важни статистически данни за вашето каране като скорост, разстояние и време. По-усъвършенстваните екрани и велосипеди също могат да оценят изгорените ви калории. И да покажат каданс и пулс, което може да бъде невероятно ценно, за да ви държи на път, докато следвате клас по въртене или тренировка.

Тези класове и тренировки може да изискват от вас например да въртите педалите с темп от 70 RPM за 1 минута. Или да поддържате пулса си около 120 BPM за 2 минути. По-технологично ориентираните спин велосипеди дори ви позволяват да сдвоите велосипеда си със смартфон, за да проследявате тренировката си с приложения за здраве и фитнес.

Започнете своята тренировка

30-минутна тренировка със спинбайк

Сега, след като знаете основите, вие сте готови да скочите на седалката. Уверете се, че сте нагласили седалката и кормилото така, че да ви е удобно през цялата тренировка. По-дългите тренировки, които поддържат сърцето ви да бие с активен пулс, са най-добрите за загуба на тегло и цялостно сърдечно-съдово здраве. Разгледайте нашата 30-минутна тренировка със спинбайк за начинаещи. Или намерете онлайн клас или инструкции в YouTube, които да ви насочат през първите ви няколко карания.

Препоръчваме 30-минутни тренировки за начинаещи, но ако можете да продължите по-дълго, давайте. По време на тази тренировка искате да останете постоянно активни и периодично да повишавате пулса си. Както и да ангажирате краката си със спринтове и изкачвания по хълмове.

Просто продължавайте да въртите педалите

Спин байковете са страхотно кардио оборудване за подобряване на цялостната ви физическа форма и отслабване у дома. Те са достъпни, не заемат твърде много място и предлагат невероятна тренировка, която е толкова интензивна, колкото вие я направите.

След като разберете всички тънкости на вашия спинбайк, не забравяйте да направите тренировката ваша. Като се настаните удобно в околната среда и добавите малко музика, която ви мотивира да се изкачите по този хълм.