0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА БЯГАЩА ПЪТЕКА

приложения за бягаща пътека

Все повече и повече производители рекламират приложения за бягаща пътека, които не само подобряват тренировката на бягаща пътека, но и я правят много по-ползотворна.

Често приложенията не са достатъчно развити, но има и изключения. В следващите редове ще се запознаете с добре познати приложения за бягаща пътека, с които се надяваме да отговорим на много въпроси и да предоставим цялата необходима информация.

Приложения за бягаща пътека могат грубо да се разделят на две категории:

  • Приложения с виртуални светове в режим на видео и карта
  • Приложения с програми за обучение, разширени данни за тренировките и функции за регистриране

KINOMAP

Kinomap е приложение за създаване, предоставяне, споделяне и използване на тренировъчни видеоклипове (бягане, гребане, колоездене) от цял ​​свят. В Kinomap ще намерите, наред с други неща, повече от 1000 видеоклипа на маршрути за бягане от много страни като Германия, САЩ, Австралия, Япония, Таити, Чили и много други.

Можете лесно да следвате маршрутите в режим видео и/или карта. В зависимост от маршрута се съхраняват и много метаданни, като разстояние, продължителност, наклон и средна скорост.

Поради огромната общност, която също непрекъснато расте, изборът е изключително голям. Функциите на приложението Kinomap също се разрастват. За всеки маршрут ще намерите списъци с най-добрите, които могат да ви мотивират особено. Те могат също да участват в събития или да завършат коучинг сесии, които са одобрени от професионалисти.

Можете също да предавате постоянно изображението от вашето крайно устройство към смарт телевизор или компютър, стига смарт телевизорът да поддържа такава функция.

ZWIFT

В стил видеоигри можете да участвате в тренировъчни планове и групови състезания сами или заедно с огромната общност. Можете да избирате между 130 маршрута от градове като Ню Йорк, Дубай или дори да тренирате в измислени светове/места.

В началото приложението беше достъпно само за велоергометри, но от около 2 години се поддържат и няколко бягащи пътеки. В допълнение към структурираните тренировки има и тренировки, създадени от професионалисти, които могат да се изпълняват с общността в определени часове. Всички статистики също се записват със Zwift и има функция за експортиране към Strava (американска интернет услуга за проследяване на физически упражнения, която включва функции на социалните мрежи).

Zwift е доста популярен в Америка и тенденцията бавно идва в Европа. Другото положително на Zwift е че може да се използва не само на мобилно устройство, но и на устройство с Windows или Mac.

Като цяло страхотно приложение за бягаща пътека с висок мотивационен фактор. В момента има много малко бягащи пътеки на европейския пазар, които се поддържат от приложението. За българският пазар бягащите пътеки, които поддържат това приложение са на марките Sole Fitness и Spirit Firness.

BITGYM

приложения за бягаща пътека 2

BitGym е подобен на Kinomap и се фокусира върху видео маршрути. Имате достъп до около 170 маршрута от места като Бали, Лондон, Париж, Ню Йорк и много други в премиум версията. Маршрутите могат да се изпълняват със собствено темпо или можете да следвате инструкциите на обучителите на BitGym.

Приложението за бягаща пътека работи надеждно според очакванията и приложението е наистина забавно. Все пак Bitgym се чувства малко като съкратена версия на Kinomap. Броят на маршрутите е значително по-малък, общността е по-малка и могат да се видят по-малко статистически данни.

EXPLORE THE WORLD

Приложението Explore the World има голямо портфолио от виртуални маршрути, които можете да управлявате. Изборът далеч не е толкова добър, колкото при Kinomap, но все пак е достатъчно.

Explore the World също има дневник за обучение с някои статистики, които могат да бъдат експортирани в Strava.

iConsole+

iConsole включва интервални програми, HRC програми, персонализирани програми, статистика, а също и режим на карта.

FITSHOW

FitShow е приложение, съвместимо с Bluetooth модули SmartBTM. Приложението предлага основно програми за обучение и маршрути за бягане, които могат да се използват като изглед на улица или карта. Приложението за бягаща пътека също записва някои статистически данни и ако имате Bluetooth лента за гърди, то също може да записва сърдечната честота.

MYHOMEFIT

приложения за бягаща пътека 1

Приложението MyHomeFit е изненада със своята надеждност и съвместимост. Преди всичко приложението непрекъснато се развива и се поддържа все повече и повече фитнес оборудване.

Ето няколко примерни функции, които приложението предлага:
  • Управление на потребители
  • Стандартни програми на устройствата
  • Тренировка за пулс
  • Загрейте и охладете
  • Разширени програми
  • Програмен редактор
  • Виртуални обиколки
  • Показване на карта и изглед на улицата
  • Динамично показване на реклами
  • Дневник на обучението (статистика)
  • Споделяне на тренировки
  • Импортиране на маршрут и др.

Приложението не е най-красивото по отношение на външен вид, но можете да пренебрегнете това, когато погледнете гамата от функции. Преди всичко на уебсайта MyHomeFit ще намерите хубава документация за функциите и програмите. Приложението в момента е достъпно само за Android.

Както можете да видите, вече има голям брой приложения за бягаща пътека. Дали приложението за бягаща пътека е абсолютно необходимо винаги зависи от потребителя. Много конзоли (от среден клас) идват добре оборудвани и предлагат най-важните функции. Приложението често е хубава добавка, но в зависимост от случая не трябва непременно да е причина да го закупите.

[yasr_visitor_votes size=”medium”]