0877 277 595
бул. Христо Ботев 67, 1303 София

Фитнес уреди

МАГАЗИН “ЛИДЕРФИТНЕС” ви Предлага Фитнес Уреди и Аксесоари за Домашна и Професионална Употреба от Доказани Производители: Kettler, Sole Fitness, Body Solid, Amila Fitness, Matrix Fitness, Orion Fitness, Horizon Fitness, Spirit Fitness!

Фитнес уреди

Имената на фитнес  уредите са объркващи и понякога може да се почувствате малко безпомощни по отношение на това с кой уред за фитнес  да тренирате.

Съставихме това ръководство с оглед  да освободим малко ума ви, за да разберете как всяка машина може да ви бъде от полза. Как да я използвате и къде можете да намерите най-добрата версия на нея.

Имайки това предвид, нека да отидем на пътешествие сега в чудесния свят на фитнес уреди. И най-накрая да осмислим малко повече всичко това, така че единственото нещо, за което трябва да мислите оттук нататък, е вашата тренировка.

фитнес уредиКакво е бягаща пътека?

Бягащата пътека е чудесен начин да тренирате ходене или бягане с всяко темпо, което ви е удобно в закрита обстановка. Това е фантастично за тези, които предпочитат упражнения, базирани у дома, или тези, които не са уверени да бягат навън.

В кои области / мускули работи бягащата пътека?

Най-вече белите дробове по отношение на развитието на вашата обща фитнес тренировкa. Но бягащите пътеки също могат да осигурят отлична тренировка за краката (използвате тези зони, когато бягате). Особено когато се използват с наклон (нагоре).

Какво е гребен тренажор ?

Гребните тренажори са чудесен начин да работите с цялото тяло, като възпроизвеждате гребане на открито във вътрешна среда. Това е една от единствените сърдечно-съдови машини, която включва ръцете почти толкова, колкото краката.

В кои области / мускули работи гребният тренажор ?

Тъй като това е кардио машина, ще работите с белите дробове и ще подобрите циркулацията на кръвта. Във връзка с това очаквайте да получите страхотна тренировка за краката и ръцете (особено при по-високи настройки на съпротивлението.)

гребен тренажорЕлиптикал (известен още като Кростренажор)

Кростренажорът е чудесен начин за симулиране на бягането, което не оказва влияние върху колянните стави. И успешно интегрира ръцете за тренировка за цялото тяло.

В кои области / мускули работи кростренажорът ?

Елиптикалите са много “гъвкави”, тъй като могат да се използват за кардио цели (фитнес) или за насочване към долната част на тялото и ръцете чрез интегриране на дръжките и увеличаване на настройките на съпротивлението.

Какво е Кросоувър ?

Кабелните кросоувър машини са едни от най-универсалните налични фитнес уреди. Те получават популярното си име „кросоувър“ от способността, която предоставят на потребителя да изпълнява уникален вид упражнения за гърди, / ръцете да се пресичат в средата при издърване на ръкохватките към тялото / . Това упражнение е просто едно от стотиците, които можете да изпълнявате на тази машина, въпреки че е най -популярното.

Какви зони / мускули работи с кабелна кросоувър машина?

Това зависи изцяло от упражнението – можете да използвате кросоувъра, за да изпълнявате почти всяко упражнение, за което се сетите.

Пудовки

Какво е пудовка?

Пудовките са фантастичен начин да се насочите към цялото тяло и да ангажирате стабилизиращите мускули чрез изпълнението на плавни, свободно движещи се движения, които изискват няколко зони за тренировка наведнъж (повече от типично движение с гири или щанга.)

Какви зони / мускули можем да тренираме с пудовка ?

Повечето движения с пудовки са насочени към една основна област на Вашите мускули, като същевременно включват и неизползвани аспекти на много други области наведнъж.

фитнес уреди кардиоФитнес уредите и аксесоарите, които може да намерите при нас са с високо качество и гаранция от производителя. Ние сме едни от водещите вносители на фитнес оборудване, което предлагаме както в нашия магазин, така и онлайн. Наред с това предоставяме и поддръжка и транспорт.

Водещи марки

Лидерфитнес е директен вносител на едни от водещите марки фитнес уреди в света. В нашия каталог влизат производители като Body Solid, Spirit Fitness, Sole Fitness, Xxterra Fitness, BH Fitness, Sveltus, Amila, Trendy Fitness, Steeflex.

При нас може да получите точна, вярна и изчерпателна информация за всеки отделен уред.

Цените на нашите продукти също са сред най-добрите. Съотнесени с качеството, можем да твърдим, че при нас ще намерите най-изгодните решения.

Освен фитнес уредите разполагаме и с богата гама от аксесоари, които ще ви бъдат полезни при тренировките както във фитнес залата, така и в домашни условия.

Цели и очаквания

Купуването на фитнес уред е сериозна инвестиция, затова е добре да бъде обмислена добре. Преди всичко е добре да определите какви ще са вашите цели, което ще е предпоставка за избора на уред. Вариантите са много като отслабване,  раздвижване , поддръжка на тонуса на тялото, подобряване на жизнените показатели, рехабилитация, заякване на мускулатурата, изгаряне на калории, укрепване на сърдечно-съдовата система.

Препоръчително е преди да направите покупка да имате предвид, че е добре да съобразите какви са размерите на уреда, който ще купувате, дали пасват на пространството, в което ще го монтирате. Така ще си спестите неудобството от тясно помещение, което може да повлияе негативно на мотивацията и постоянството ви.

Богат асортимент фитнес уреди

В Лидерфитнес може да намерите всичко необходимо като фитнес оборудване и аксесоари. От бягащите пътеки, велоергометърът, кростренажорът, уред за коремни преси, гребен тренажор до бинтове и екипи за тренировка. Всичките ни продукти се отличават с високо качество.

Доверявайки се на нас, вие получавате качество и гаранция от водещи световни производители на фитнес оборудване, персонално отношение и заряд за тренировки, успехи и покоряване на нови върхове.

Няколко съвета, които трябва да имате предвид, преди да създадете домашна фитнес зала:

След като приключите с изготвянето на план за тренировка, трябва да потърсите кое от вашите упражнения изисква оборудване. Докато някои съоръжения са универсални, други са добри само за една дейност.

Вашето ниво на отдаденост ще повлияе силно какво да купите. Ако редовно посещавате фитнес залата, може да искате бюджетна фитнес зала в дома ви.

Въпреки това, ако сте хардкор бодибилдър, може да искате правилна настройка на фитнес зала с евентуално всичко, свързано с фитнеса, монтирано в нея.

По-долу са някои от уредите и аксесоарите за домашен фитнес, които са подходящи за вас. Независимо дали е домашна или търговска фитнес зала, бихте искали ги притежавате.

  • Дъмбели – Дъмбелите са едни от най-старите, ефективни и евтини инструменти – достъпни и могат да достигнат толкова килограми, колкото бихте могли да тренирате. Полезни за горната и долната част на тялото и основните упражнения. Дъмбелите могат да се използват за едностранно обучение, с балансираща сила и ви позволяват да контролирате количеството тежест, използвано за всяко различно упражнение.
  • Пудовки – Пудовките ви помагат да подобрите основната си сила и стабилност. Някои от тренировките с тях могат да бъдат сериозни тренировки за изгаряне на мазнини, тъй като съдържат голям потенциал за изгаряне на калории, като същевременно са алтернатива на кардио упражненията.
  • Лост за набирания – Основно насочен към широките гръбни мускули, лостът за набирания работи върху цялата ви горна част на тялото. Също така подобрява силата на захващане, което в крайна сметка ви помага при вдигане на тежести.
  • Въже за скачане – Въжето за скачане работи като тренировка за цялото тяло и е един от най-използваните аксесоари за фитнес; страхотно за изгаряне на калории с очевидни резултати и множество ползи. Той е идеален за HIIT, кардио, ММА кондициониране и загуба на мазнини. Научно доказано, тренировка с въже за скачане ви помага да изгорите шест пъти повече мазнини, отколкото кардио упражнения за половината време!
  • Силова стойка – Ако обичате да вдигате тежести и се наслаждавате на силови тренировки, силовата стойка е задължителен фитнес аксесоар за вас. Единствената цел на силовата стойка е да се използва за силови тренировки. Тя предлага безопасна тренировка със свободни тежести, като елиминира всякакви опасности като падащи тежести, отказ или злополука.
Водещи производители Body Solid, Sole Fitness, Sprit Fitness, Amila Fitness, Orion Fitness
Какви уреди са необходими за фитнес зала   Фитнес оборудването, основно се разделя на силово и кардио уреди за фитнес. Силови фитнес уреди са: лежанките, комбинираните уреди, дъмбели и гири и всички останали уреди при които се прилага физическа сила за избутване на тежести. Кардио фитнес уреди са: бягащите пътеки, кростренажори, велоергометри, фитнес стълбите, спининг байковете и др.
Какво трябва да търся при избора си на фитнес уред   Когато избирате да закупите фитнес уред, за домашна или професионална употреба, е необходимо да потърсите консултация от специалист. В зависимост от резултатите които желаете, ние от екипа на Лидерфитнес, ще Ви препоръчаме подходящият за вас уред за фитнес.
Възрастови ограничения  Без възрастови ограничения, тренировките с фитнес уреди са подходящи за всички възрасти. Има разработени специални медицински фитнес уреди  за възстановяване и рехабилитация.

Често задавани въпроси

Предлагате ли консултация?Отговор: Всеки клиент, който се нуждае от съдействие относно избора на фитнес уред може да се свърже с нас на тел. 0877 277 595. Ще получите индивидуално отношение и професионална консултация от специалисти с дългогодишен опит.
Как да изберем фитнес уред?Отговор: Поставете си съответните цели, които желаете да постигнете.
Предлагате ли допълнителни услуги като монтаж, транспорт, сервиз?Отговор: Лидерфитнес предлага транспорт и монтаж на всички фитнес уреди. Моля заявете какви допълнителни услуги са Ви нужни по време на Вашата поръчка.
Има ли гаранция за уредите, които продавате?Отговор: Всички уреди са с 2 години гаранция и възможност за удължаване на гаранционният сервиз до 5 години.